A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Сигналізаційне повідомлення №2 щодо обробки саду до розпускання бруньок.

Дата: 15.03.2023 20:09
Кількість переглядів: 218

Фото без описуВідділ захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування  управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби  в Чернівецькій області інформує:

Під час набрякання бруньок  за  середньодобової температури не нижче  + 4 С і вище для знищення зимуючих стадій   каліфорнійської  та інших видів щитівок, акацієвої та сливової   несправжньощитівок, бурого плодового і червоного яблуневого кліщів, попелиці, листоблішок, листокруток, молі  та інших рекомендуємо провести промивання дерев препаратом  Препарат  30-Д, к.е. – 300-400 мл на 20 л води.

           Проти хвороб яблуні (парша, іржа, борошниста роса, септоріоз, моніліоз) мохи,  лишайники  та винограду (мілдью, борошниста роса, антрокноз, сіра гниль,  бактеріальний рак, чорна плямистість, сіра гниль), смородина (борошниста роса, антрокноз, септоріоз, мохи, лишайники) одним із препаратів:

Айрон, з,п: яблуня - 6-18 кг/га,   виноград - 15-18 кг/га, смородина - 10-15 кг/га;

Бордо МК, в.п. яблуня - 15-18 кг/га.

Норма витрати робочої рідини  1000-1500 л/га.

На присадибних ділянках  від вищевказаних шкідників на яблуні  і шкідників  на сливі, абрикосі, чорній смородині, черешні застосовують  Препарат 30 Д - 0,3-0,4 л на 20 л води з витратою робочого розчину: молоді дерева - 3 л на дерево, середнього віку - 3-8 л на дерево, старі дерева - 8-10 л на дерево.

Проти хвороб яблуні (парша, іржа, борошниста роса, септоріоз, моніліоз) та винограду (мільдю, борошниста роса, антракноз, сіра гниль,  бактеріальний рак) на присадибних ділянках до розпускання хвороб дозволяється застосовувати препарати Айрон, з.п. - 300-600 г на 10 л води на яблуні та 300-400 г на 10 л води на виноградниках;  проти хвороб яблуні (парша, іржа, борошниста роса, септоріоз, моніліоз) та абрикоса (клястероспоріоз, коккомікоз, моніліоз, борошниста роса, бактеріальний рак)  Бордо МК, вп - 100-200 г на 10 л води.

Не менше як за три доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад,  населення села та пасічників.

Роботи з пестицидами у населених пунктах :

     - застосування пестицидів для захисту насаджень дозволяється тільки з 22  до  7   години ранку в безвітряну погоду;

     -  для обробітку індивідуальних садів і городів у межах населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів,   які   дозволені   для   роздрібного продажу населення   «Переліком пестицидів  і  агрохімікатів,  дозволених  до використання в Україні » і доповненнями до нього;

     -  в межах населеного пункту дозволяється  використання  апаратури згідно інструкції, яка здійснює тільки дрібно  крапельне обприскування. 

          Всі роботи з пестицидами за межами населеного пункту слід проводити в ранкові ( до 10 години) і вечірні (18-22) при мінімальних висхідних потоках  (п.6.1.5. ДСП 8.8.1.2..001-98.).

До відома  всіх суб’єктів господарювання – до  роботи з пестицидами  допускаються особи, що пройшли медичний огляд та навчання і  мають  відповідні  посвідчення  та  допуск  на  виконання робіт з пестицидами.

При роботі із засобами захисту рослин слід дотримуватися діючих Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві»
 ДСП 8.8.1.2.001-98 та правил техніки безпеки.

           Особи, що виконують роботи з пестицидами, зобов’язані використовувати засоби індивідуального захисту (респіратори, комбінезони, рукавиці, інші) суворо дотримуватись правил особистої гігієни.   Під час робіт забороняється їсти, пити, курити.

На оброблених ділянках виставте попереджувальні знаки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь