A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Нарада гуманітарного відділу та керівників закладів загальної середньої, дошкільної освіти, завідувачів філій Лівинецької сільської ради

Дата: 20.01.2023 19:30
Кількість переглядів: 320

Фото без опису«ЩОДО ОКРЕМИХ ПИТАНЬ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ПРАВОВОГО ВОЄННОГО СТАНУ»

 

     Доступ до якісної дошкільної  та повної загальної середньої освіти кожній дитині відповідного віку в громаді.

     Пріоритет: створення безпечного, комфортного, інклюзивного середовища для всіх учасників освітнього процесу й підвищення якості освітньої діяльності закладів дошкільної та загальної середньої  освіти в громаді.

    В ході наради керівників закладів освіти брав участь заступник Лівинецького сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Василь ПАТРАБОЙ

    

На нараді обговорювались такі питання:

 

  1. Про діяльність закладів дошкільної освіти в умовах правового режиму воєнного стану, використання дистанційної форми під організації освітнього процесу. Збір статистичної звітності за формою № 85-к «Звіт про діяльність закладу дошкільної освіти з урахуванням воєнного стану в Україні»

      

     2. Про стан дотримання безпекових умов та основні виклики в організації роботи закладів загальної середньої та дошкільної роботи.

 

     3. Про стан організації харчування та аналіз проведення моніторингових перевірок харчоблоків, дотримання санітарного законодавства при організації харчування здобувачів освіти/вихованців закладів освіти Лівинецької сільської ради.

   4.  Коментар до нової редакції Положення про атестацію педпрацівників 2023 (наказ МОНУ від 09.09.2022 № 805)

5.  Різне.

    Під час наради проаналізовано діяльність закладів дошкільної та закладів загальної середньої освіти в умовах правового режиму воєнного стану, зосереджено увагу на роботу закладів освіти з використанням дистанційних технологій та впровадження альтернативних форм у роботі з вихованцями/ здобувачами освіти;

 

  • розглянуто можливість короткотривалого перебування дітей, груп «разом з мамами», вихідного дня;
  • запровадити гнучкий режим роботи закладів дошкільної освіти;
  • сприяти збільшенню показників охоплення дітей від 3 до 6 років дошкільною освітою у відокремлених дошкільних підрозділах, філіях ОЗО «Лівинецький ліцей»

 А також проаналізовано стан дотримання безпекових умов у закладах освіти громади та організацію харчування в умовах воєнного стану, обговорено результати моніторингової перевірки харчоблоків й дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування здобувачів освіти/вихованців, обговорено виклики, які стали перед закладами освіти під час організації харчування:

  • адаптація технологічних процесів до викликів воєнного часу. Зокрема, йдеться про умови роботи та приготування їжі у разі оголошення повітряної тривоги; резерв продуктів  тощо;
  • зростання цін на харчові продукти;
  • проведення закупівлі харчових продуктів для закладів освіти, надання послуг з організації харчування;
  • забезпечення харчуванням пільгових категорій здобувачів освіти/вихованців

     Створення максимально безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу - головне завдання в умовах війни.

      В громаді всі заклади освіти забезпечені спорудами цивільного захисту (сховищами, найпростішими укриттями), що становить - 100%. Кнопками тривожної сигналізації оснащено шість закладів загальної середньої освіти та три  заклади дошкільної освіти, що становить - 100%. В перспективі встановити огорожу в ОЗО «Лівинецький ліцей», забезпечити всі заклади освіти внутрішнім та зовнішнім відеоспостереженням.  

   Керівники закладів освіти були ознайомлені з Новим Положенням про атестацію педагогічних працівників, яке вступить в діяльність з 01 вересня 2023 року.

   За результатами проведеної наради в розрізі закладів освіти надано доручення та рекомендації керівникам закладів освіти Лівинецької сільської ради.

СИЛЬНІ БО ЄДИНІ!!!!

#освітянськевійськобуковини



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь