A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Дата: 07.09.2022 17:46
Кількість переглядів: 105

У січні - серпні 2022 року буковинські податківці  розглянули 89 запитів на отримання публічної інформації.

В цілому, найбільше запитів надійшло від громадян – 75. Від юридичних осіб надійшло 13 запитів та від представників засобів масової інформації – 1 запит.

У регіональній податковій службі підкреслюють, всі отримані запити були розглянуті вчасно та не залишилися поза увагою.

Основна запитувана інформація стосувалась: наявності або відсутності податкового боргу по єдиному податку та ЄСВ; зняття з обліку як платника податків; незастосованих штрафних санкцій та пені; заборгованості по податках та платежах; відповідності/невідповідності платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку; ставки та терміни сплати єдиного податку.

У податковій службі нагадують платникам, що запити на отримання публічної інформації можуть бути надіслані  на поштову адресу  Головного управління ДПС у Чернівецькій області: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А  та на офіційну електронну адресу: cv.official@tax.gov.ua.

Також запити можна направити через «Електронний кабінет» (http://cabinet.tax.gov.ua.) з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації: Головна>ДПС у регіоні>Головне управління>Публічна інформація: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/

Довідково:

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року № 2939-VI із змінами і доповненнями запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача. Письмовий запит подається в довільній формі.

Заявникам слід знати, запит на інформацію має містити:

ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є; загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо; підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

 

Запитання – відповідь щодо заповнення платіжного документу при сплаті ПДФО

Який код бюджетної класифікації податковий агент відображає у платіжному документі при сплаті до бюджету ПДФО?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, статтею 8 Бюджетного кодексу України від 08 липня 2010 року № 2456-VI із змінами та доповненнями встановлено, що бюджетна класифікація є обов’язковою для застосування всіма учасниками бюджетного процесу в межах бюджетних повноважень.

Однією зі складових частин бюджетної класифікації є класифікація доходів бюджету.

Наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» із змінами та доповненнями затверджено Класифікацію доходів бюджету, згідно з якою, зокрема:

11010100 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати;

11010400 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата.

Таким чином, при сплаті до бюджету податку на доходи фізичних осіб із доходів (винагороди) платника податку інших ніж заробітна плата за договором цивільно-правового характеру податковий агент відображає у платіжному документі код бюджетної класифікації 11010400.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь