A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

На Буковині працює Комунікаційна податкова платформа

Дата: 25.08.2022 13:39
Кількість переглядів: 107

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області задля якісної та оперативної комунікації із громадськістю та бізнес-спільнотами й асоціаціями, які представляють інтереси платників податків,  створено комунікаційну податкову платформу.

Дана платформа – це відкритий майданчик для спілкування з представниками асоціацій, професійних об’єднань, які захищають інтереси платників податків, а також народних обранців і членів консультативно-дорадчих й інших допоміжних органів, які представляють позицію громад.

Відтепер представники інститутів громадянського суспільства та бізнес-асоціацій зможуть більш оперативно та якісно комунікувати з податківцями. 

Звертайтесь з питаннями, які потребують розгляду під час зустрічей, засідання круглого столу. Необхідно вказувати: назву суб’єкта господарювання (код ЄДРПОУ), адресу, контактний номер телефону. Звернення направляти на електронну скриньку платформи   cv.ikc@tax.gov.ua

Координатором комунікаційної платформи є заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан. Зворотній зв?язок здійснюватимуть комунікатори, визначені з-поміж числа співробітників профільних підрозділів Головного управління ДПС у Чернівецькій області. Це дозволить активізувати діалог з організаціями, які представляють інтереси платників податків, для виявлення системних проблем у роботі бізнесу та їх нівелювання.

Тож запрошуємо бізнес-спільноту до активного спілкування через комунікаційну податкову платформу за наявності нагальних питань.

 

Єдиний соціальний внесок: заборгованість зі сплати майже 242,7 мільйонів гривень

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк розповідає, що заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на початок серпня 2022 року складає майже 242,7 млн грн.

За словами Миколи Васильовича Воєнний Закон передбачає  можливість не сплачувати ЄСВ, з 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану. ЄСВ мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе фізичні особи – підприємці; особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства.

На запитання сплачувати – чи не сплачувати ЄСВ посадовець звертає  увагу на той факт, що у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде.

Також необхідно враховувати, строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з ЄСВ не застосовується і після закінчення воєнного стану прийдеться сплатити всю суму заборгованості.

Микола Васильович закликав платників, чий бізнес працює, по можливості сплачувати єдиний соціальний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та безперебійну виплату під час воєнного стану обов’язкових соціальних платежів. Зокрема, пенсій, державних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства, «пакунок малюка» й інші.

З 1 січня 2022 року мінімальна сума ЄСВ складає 1430 грн (22% від мінзарплати).

Інформацію про наявність (відсутність) заборгованості зі сплати ЄСВ  можна отримати через Електронний кабінет або зателефонувавши до управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області – 0372(54-60-18).

 

При сплаті ПДФО необхідно правильно вказувати код бюджетної класифікації

Буковинські податківці звертають увагу, що Наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» із змінами та доповненнями, затверджено наступну Класифікацію доходів бюджету по податку на доходи фізичних осіб:

11010100 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати;

11010200 – податок на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами;

11010400 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата;

11010500 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування;

11010600 – фіксований податок на доходи фізичних осіб від зайняття підприємницькою діяльністю, нарахований до 1 січня 2012 року;

11010700 – надходження сум реструктурованої заборгованості зі сплати податку на доходи фізичних осіб;

11010800 – податок на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді процентів.

Разом з тим, згідно з Довідником відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету, затвердженим наказом Державної казначейської служби України від 28.11.2019 № 336 із змінами та доповненнями, код класифікації доходів бюджету передбачає таку позицію:

11010501 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов’язковому декларуванню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь