A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Упродовж січня – липня 2022 року платники Буковини перерахували до зведеного бюджету майже 4,5 млрд гривень

Дата: 03.08.2022 16:50
Кількість переглядів: 144

Фото без опису«У цей складний воєнний час платники податків Буковини продовжують підтримувати нашу державу та сумлінно сплачувати податки. Завдяки їх громадянській позиції та патріотизму  бюджет області стабільно наповнюється» - наголошує начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Завдяки системній роботі з платниками, протягом січня – липня поточного року до бюджетів всіх рівнів органами податкової служби Чернівецької області зібрано 4 млрд 477 млн грн податків, зборів та інших платежів, у т.ч. до загального фонду – 4 млрд 468 млн грн.

До державного бюджету сплачено 1674,3 млн грн, що на 387,2 млрд грн, або на 30,1 відсотків більше відповідного періоду минулого року. До загального фонду державного бюджету спрямовано 1 млрд 667,4 млн грн, що з врахуванням законодавчих змін та зміни контингенту платників більше на 390,5 млн грн (+30,6 відсотків) ніж за 7 місяців минулого року. 

Місцеві бюджети отримали 2802,8 млн грн. Це на 499,5 млн грн, або на 21,7 відсотків більше січня – липня 2021 року. До загального фонду місцевих бюджетів надійшло 2 млрд 800,5 млн грн, це більше на 499,2 млн грн (+21,7 відсотків) ніж за 7 місяців 2021 року.

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у січні – липні 2022 року сплачено 2903,0 млн грн, що на 594,1млн грн, або на 25,7 відсотків  перевищує відповідний показник минулого року.

У липні 2022 року надходження до зведеного бюджету по платежах, що контролюються ДПС, становлять 739,1 млн грн. З них до державного бюджету сплачено 257,3 млн грн, до місцевих бюджетів – 481,8 млн гривень.

Дякуємо всім платникам за фінансову підтримку нашої держави!

Платники податків мають можливість звернутись до податківців у разі виникнення питань щодо адміністрування ПДВ

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, якщо у Вас виникли проблеми при реєстрації податкових накладних чи розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або ж питання щодо подання звітності з ПДВ Ви можете звернутись до фахівців Головного управління ДПС у Чернівецькій області, зателефонувавши за номерами телефонів: 

(0372) 542755 - Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Костенюк Надія Василівна;

(0372) 545622 - Начальник відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Александрюк Світлана Миколаївна.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють,  що у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464), а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Норми встановлені ч. 11 ст. 9 Закон № 2464.

Частиною 12 ст. 9 Закону № 2464 визначено, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов’язаннями із сплати єдиного внеску зобов’язань із сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами зобов’язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

Водночас, відповідно до п. 9 прим. 21  розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, штрафні санкції, визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону № 2464, не застосовуються.

Тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, платникам єдиного внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню (п. 9 прим. 22 розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь