A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Забезпечення робочим місцем внутрішньо переміщених медиків сьогодні один із пріоритетів МОЗ – Віктор Ляшко

Дата: 24.07.2022 10:09
Кількість переглядів: 145

Фото без описуМіністр охорони здоров’я Віктор Ляшко разом з головою Національної служби здоров’я України Наталею Гусак провів зустріч із керівниками медичних закладів та структурних підрозділів з питань охорони здоров’я Донецької області.

Під час наради обговорили нагальні питання щодо працевлаштування внутрішньо переміщених медиків з Донецького регіону та виплати закладам від Національної служби здоров’я України.

Очільник МОЗ нагадав, що тимчасове працевлаштування ВПО врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України», а також постановою КМУ «Про облік внутрішньо переміщених осіб».

«На тимчасово окупованих територіях України ворог цілеспрямовано знищує медичну систему. Там вже зруйновано вщент і не підлягають відновленню майже 90 закладів охорони здоров'я, понад 80 з яких знаходиться саме на Донеччині. Тому для нас особливо важливо, щоб медичні працівники, які змогли виїхати із окупації мали можливість продовжувати працювати у більш безпечних умовах та зберігали свої трудові колективи», – зазначив Віктор Ляшко.

Також міністр зауважив, що для медичних закладів, які працюють на лінії фронту, у зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях України, і надалі діятиме спрощена система фінансування. Тобто щомісяця такі лікарні отримуватимуть 1/12 від річного фінансування для забезпечення безперебійної роботи лікарень.

«Там наші лікарі, які лікують наших українських пацієнтів. І це наша принципова позиція – завжди підтримувати своїх, де б вони не були», – сказав глава відомства.

Також він додав, що медикам, які працюють на тимчасово окупованих територіях, нараховується українська заробітна плата у розмірі не менше ніж 20 000 гривень для лікаря та 13 500 – для медичної сестри.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь