A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Платники ЄП не мають права здійснювати види діяльності, що не зазначені у їх облікових даних

Дата: 18.07.2022 15:06
Кількість переглядів: 106

Фото без описуФахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадує, що підприємництво  - це  самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, яку здійснює суб’єкт господарювання (підприємець) з метою досягнення економічних та соціальних результатів і отримання прибутку – ст. 42 Господарського кодексу України

ФОП має право самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо він відповідає вимогам, встановленим гл.1 розд. XIV ПКУ, та реєструється платником ЄП в порядку, встановленому ПКУ.

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності - це особливий механізм справляння податків і зборів, яким встановлено заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ст. 297 ПКУ, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1 розд. ХІV ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.
В межах підприємницької діяльності ФОП - платник ЄП не має права здійснювати  види діяльності, що не зазначені у його облікових даних.

 

Декларація з податку на прибуток підприємств подається за оновленою формою

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що 15 березня 2022 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 10.02.2022 року № 58, який вніс зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 №897.

Пунктом 46.6 ст. 46 ПКУ передбачено, що до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, чинними є форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Отже, Декларація з податку на прибуток підприємств за оновленою формою, з урахуванням змін, внесених Наказом №58, подається, починаючи зі звітного періоду – півріччя 2022 року.

На офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів розміщені електронні форми Декларацій з додатками, які приймаються з 01.07.2022 за ідентифікаторами форм:

J0100122 – для юридичних осіб;

F0100722 – для фізичних осіб;

J0100922 – для інститутів спільного інвестування;

J0100522 – для виробників сільськогосподарської продукції за рік (річний податковий (звітний) період починається з 01 липня минулого звітного року та закінчується 30 червня поточного звітного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь