A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Майже 7,4 тис. ВПО знайшли роботу завдяки програмі компенсації витрат на оплату праці роботодавцям

Дата: 18.07.2022 12:20
Кількість переглядів: 100

Понад 4,4 тис. роботодавців скористались програмою компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених.

Роботу отримали майже 7,4 тис. українців, що змушені були переїхати у безпечні регіони.В рамках програми роботодавці можуть отримати державну виплату 6,5 тис. гривень за кожного робітника з числа ВПО.

Компенсація надається протягом 2 місяців з дати працевлаштування людини. З початку дії програми роботодавцям виплачено 37,3 млн грн.“Через війну мільйони українців стали внутрішньо переміщеними особами. Важливим завданням держави є надати цим людям підтримку. Компенсація оплати праці ВПО стимулюватиме бізнес працевлаштовувати вимушених переселенців.

Люди зможуть отримувати зарплатню, щоб винаймати житло, годувати родини та швидше адаптуватися до нового місця проживання. Водночас програма компенсації допоможе підтримати бізнес та сприяти його активізації”, – зазначила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.Нагадаємо, щоб отримати компенсацію за працевлаштування ВПО, роботодавець має відповідати таким критеріям:стояти на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;подати податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік;не бути бюджетною організацією або фондом соціального страхування.

Роботодавець має укласти з внутрішньо переміщеною особою трудовий контракт. Зареєструвати дані про працевлаштовану особу можна через портал Дія. За 5 календарних днів після цього необхідно подати заявку на отримання компенсації, до якої додати підтверджуючі документи про виплату зарплати та відрахування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь