A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Як буковинцям отримати нову професію у сфері ІТ-сектору

Дата: 11.07.2022 13:18
Кількість переглядів: 161

Фото без описуЗметою підтримки розвитку ІТ-сектору та стартапів у сфері високих технологій постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 № 737 «Про реалізацію експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій «Старт в IT» затверджено Порядок реалізації експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій «Старт в IT».

Хто може подати заявку на отримання гранту?

Отримати фінансування можуть громадяни, які втратили роботу, знаходяться в простої, неоплачуваних відпустках, вимушено переміщені особи, які бажають отримати нову професію у сфері IT. Стипендії видаватимуть на навчання й отримання навичок молодшого розробника, дата-аналітика й графічного дизайнера.

Який розмір гранту?

До 30 тисяч гривень. Загальний бюджет програми складає 1,8 млрд гривень.

Які умови отримання гранту?

Особа здійснює вибір освітньої програми, зазначеної у відповідному переліку, а також форми та місця здобуття освіти.

Для проходження навчання за освітніми програмами під час реалізації експерименту особа подає особисто заяву в електронній формі за допомогою засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг до центру зайнятості за місцем проживання особи.

До заяви додаються:

  • резюме за типовою формою, затвердженою Державним центром зайнятості (не більше одного аркуша);
  • підтвердження готовності суб’єкта освітньої діяльності навчати особу;
  • копія трудової книжки або дублікат трудової книжки (у разі наявності) або відомості з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування про наявний трудовий або страховий стаж - для підтвердження досвіду роботи;
  • копія документа про освіту або його дублікат (за наявності такого документа або дубліката);
  • копія наказу, що підтверджує перебування особи в простої, зупинення трудового договору, укладеного з нею, або перебування у відпустці без збереження заробітної плати (за наявності).

Хто приймає рішення про надання гранту?

Центр зайнятості протягом 3 робочих днів приймає рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката для навчання в обраному особою суб’єкті освітньої діяльності за обраною освітньою програмою.

За результатами прийнятого рішення для проходження навчання центр зайнятості видає одержувачу гранту електронний сертифікат для професійного навчання, який гарантує оплату навчальних послуг. Сертифікат потрібно використати протягом 10 робочих днів з дня видачі, тобто укласти договір з закладом освіти, яке обиратиме Міністерство цифрової трансформації України.

Умови використання гранту:

  • Після завершення навчання учасники мають протягом 30 днів працевлаштуватися за новою спеціальністю, відкрити ФОП або провадити незалежну професійну діяльність.
  • У разі коли особа, яка закінчила навчання, не працевлаштувалась, вона не має права звертатися до Державної служби зайнятості України за отриманням допомоги по безробіттю протягом 12 місяців.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/.../pro-realizaciyu-eksperimentu-z...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь