A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Дата: 07.07.2022 15:48
Кількість переглядів: 188

Фото без описуВідділ  прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби  в Чернівецької області інформує: склалися сприятливі умови для розвитку небезпечного шкідника сої - павутинного кліща. Висока температура та низька відносна вологість повітря сприяють розмноженню та швидкому підвищенню чисельності цього шкідника в посівах сої.

Рекомендуємо провести обстеження  посівів cої і при ЕПШ 3-5 особин на трійчастий листок у фазу бутонізації і 2-3 екз - у фазу формування бобів хімічні обробки.Для хімічної обробки проти шкідника дозволені для застосування інсектициди: Актеллік 500 ЕС,КЕ -1,2-2,0 л/га; Антикліщ Макс, КЕ-0,8-1,0 л/га; Аполло, КС-0,3-0,5 л/га; Балазо 100, КЕ-0,2-0,3 л/га; Вертимек 018ЕС, КЕ-0,6-1,0 л/га; Енвідор 240SC, КС-0,4-0,5 л/га; Каратель Плюс ЕС, КЕ-0,2 л/га; Масаї, ЗП-0,4-0,8 кг/га; Мовенто 100 SC, КС-1,0 л/га; Ніссоран, ЗП-0,4-0,5 кг/га; Омайт 57%, ЕВ-1,2-1,4 л/га; Ортус, КС- 0,7-1,15 л/га; Префект, КЕ- 0,18-0,6 л/га; Цезар, КЕ - 0,2- 0,3 л/га та інші дозволенні "Переліком пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні " і Доповненнями до нього на 2022 рік.

Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за посівами, водоймищ та місць відпочинку при застосуванні штангових оприскувачів повинна бути не менше 300 м.

Не менше як за три доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів ТГ, старостат, населення села та пасічників.

Всі роботи з пестицидами за межами населеного пункту слід проводити в ранкові ( до 10 години) і вечірні (18-22) при мінімальних висхідних потоках.

На оброблених ділянках виставте попереджувальні знаки.

До відома всіх суб’єктів господарювання – до роботи з пестицидами допускаються особи, що пройшли медичний огляд та навчання і мають відповідні посвідчення та допуск на виконання робіт з пестицидами.

При роботі із засобами захисту рослин слід дотримуватися діючих Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДСП 8.8.1.2.001-98 та правил техніки безпеки.

 

Провідний спеціаліст відділу прогнозування,

фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків                        Г.І. Повар


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь