A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Уряд спростив аграріям доступ до пального, пестицидів та агрохімікатів

Дата: 17.03.2022 16:07
Кількість переглядів: 253

Кабінет Міністрів України ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану. Про всі деталі розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Стосовно пального. «Дозволено введення в обіг бензину та дизельного пального екологічних класів Євро3 і Євро 4. Спрощено проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів. Завдяки цьому буде залучено додатковий ресурс пального для потреб с/г виробників», – підкреслив Міністр.

Крім того, сьогодні Президент України підпише закон про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7% (№ 7137-д).

Стосовно пестицидів та агрохімікатів. За словами Романа Лещенка, Уряд спростив умови їх перевезення автомобільним транспортом. Продовжено також строк дії допусків на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами. Ця норма поширюється на період дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів після його припинення або скасування.

«Спрощується виключно процес отримання ліцензії – усі питання безпеки транспортування та якості пестицидів й добрив буде дотримано на належному рівні», – підкреслив Міністр.

Він також запевнив, що Уряд робить усе можливе, аби забезпечити аграріїв усім необхідним до старту посівної кампанії-2022.

Так, для оптимізації цієї допомоги та для акумуляції даних щодо потреб галузі Мінагрополітики запустило платформу https://agrostatus.org/.

Міністр закликав аграріїв якнайшвидше пройти анкетування та озвучити потреби, щоб прискорити забезпечення посівної.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь