A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

«Діти Буковини - здорове харчування на 2021-2023 роки».Лівинецька ОТГ

Дата: 25.01.2022 18:48
Кількість переглядів: 666

Фото без описуВідповідно до регіонального плану заходів «Діти Буковини - здорове харчування на 2021-2023 роки». Під патронатом першої леді України Олени Зеленської  розпочато реформування шкільного харчування, яке є однією з цілей, визначених Національною стратегією розбудови безпечного і зорового освітнього середовища у Новій українській школі, схвалено Указом Президента України від 25.05.2020 № 195/2020

     25.01.2022 року дякуючи Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладів  області», директору Світлані Прінько, за підтримки     Чернівецького професійно-технічного училища № 8 ( директор Р. Цвірінько), на  базі закладу дошкільної освіти ( ясла - садок) села Лівинці Лівинецької сільської ради Дністровського району Чернівецької області відбулося навчання з приготування страв за збірником Євгена Клопотенка з кухарями закладів освіти Лівинецької територіальної громади.

   Навчальний майстер – клас провели майстри - демонстратори виробничого навчання Гуцул М.В. та Ротар О.В. з теми «Технології приготування страв для здобувачів освіти шкільного віку організованих освітніх та оздоровчих закладах згідно меню ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА».

   Цілі проведення навчання – реалізація реформи харчування, щоб їжа була смачною, корисною, безпечною, а здобувачі освіти/вихованці із задоволенням смакували смаколиками у наших їдальнях.

    Кухарі мали змогу споглядати за технологією приготування страв зі згаданого меню:

  • бігос з гречкою та курячим м’ясом
  • кебаб з сиром
  • салат з морквою, сиром та сметаною
  • печево горіхове безглютенове

   Після завершення приготування страв всі учасники майстер-класу провели дегустацію приготовлених страв. На переконання всі смакували  смачними стравами. Вигляд страви мав смачні та корисні властивості.

    Завдяки працівникам професійно-технічного училище № 8, наші кухарі отримали, перейняли досвід роботи у сфері приготування, сервірування страв та технології її приготування, адже працівники училища мають багаторічний досвід роботи в сфері громадського харчування та знаються  на якісній, здоровій, збалансованій їжі.  

   Щира подяка Лівинецькому сільському голові Андрію Гермаку  за виділені кошти на навчальний майстер – клас. Кухарі отримали сертифікати, що засвідчують їх участь у навчанні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь