Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

«Діти Буковини - здорове харчування на 2021-2023 роки».Лівинецька ОТГ

Дата: 25.01.2022 18:48
Кількість переглядів: 812

Фото без описуВідповідно до регіонального плану заходів «Діти Буковини - здорове харчування на 2021-2023 роки». Під патронатом першої леді України Олени Зеленської  розпочато реформування шкільного харчування, яке є однією з цілей, визначених Національною стратегією розбудови безпечного і зорового освітнього середовища у Новій українській школі, схвалено Указом Президента України від 25.05.2020 № 195/2020

     25.01.2022 року дякуючи Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладів  області», директору Світлані Прінько, за підтримки     Чернівецького професійно-технічного училища № 8 ( директор Р. Цвірінько), на  базі закладу дошкільної освіти ( ясла - садок) села Лівинці Лівинецької сільської ради Дністровського району Чернівецької області відбулося навчання з приготування страв за збірником Євгена Клопотенка з кухарями закладів освіти Лівинецької територіальної громади.

   Навчальний майстер – клас провели майстри - демонстратори виробничого навчання Гуцул М.В. та Ротар О.В. з теми «Технології приготування страв для здобувачів освіти шкільного віку організованих освітніх та оздоровчих закладах згідно меню ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА».

   Цілі проведення навчання – реалізація реформи харчування, щоб їжа була смачною, корисною, безпечною, а здобувачі освіти/вихованці із задоволенням смакували смаколиками у наших їдальнях.

    Кухарі мали змогу споглядати за технологією приготування страв зі згаданого меню:

  • бігос з гречкою та курячим м’ясом
  • кебаб з сиром
  • салат з морквою, сиром та сметаною
  • печево горіхове безглютенове

   Після завершення приготування страв всі учасники майстер-класу провели дегустацію приготовлених страв. На переконання всі смакували  смачними стравами. Вигляд страви мав смачні та корисні властивості.

    Завдяки працівникам професійно-технічного училище № 8, наші кухарі отримали, перейняли досвід роботи у сфері приготування, сервірування страв та технології її приготування, адже працівники училища мають багаторічний досвід роботи в сфері громадського харчування та знаються  на якісній, здоровій, збалансованій їжі.  

   Щира подяка Лівинецькому сільському голові Андрію Гермаку  за виділені кошти на навчальний майстер – клас. Кухарі отримали сертифікати, що засвідчують їх участь у навчанні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь