«Діти Буковини - здорове харчування на 2021-2023 роки».Лівинецька ОТГ
Відповідно до регіонального плану заходів «Діти Буковини - здорове харчування на 2021-2023 роки». Під патронатом першої леді України Олени Зеленської розпочато реформування шкільного харчування, яке є однією з цілей, визначених Національною стратегією розбудови безпечного і зорового освітнього середовища у Новій українській школі, схвалено Указом Президента України від 25.05.2020 № 195/2020
25.01.2022 року дякуючи Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладів області», директору Світлані Прінько, за підтримки Чернівецького професійно-технічного училища № 8 ( директор Р. Цвірінько), на базі закладу дошкільної освіти ( ясла - садок) села Лівинці Лівинецької сільської ради Дністровського району Чернівецької області відбулося навчання з приготування страв за збірником Євгена Клопотенка з кухарями закладів освіти Лівинецької територіальної громади.
Навчальний майстер – клас провели майстри - демонстратори виробничого навчання Гуцул М.В. та Ротар О.В. з теми «Технології приготування страв для здобувачів освіти шкільного віку організованих освітніх та оздоровчих закладах згідно меню ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА».
Цілі проведення навчання – реалізація реформи харчування, щоб їжа була смачною, корисною, безпечною, а здобувачі освіти/вихованці із задоволенням смакували смаколиками у наших їдальнях.
Кухарі мали змогу споглядати за технологією приготування страв зі згаданого меню:
- бігос з гречкою та курячим м’ясом
- кебаб з сиром
- салат з морквою, сиром та сметаною
- печево горіхове безглютенове
Після завершення приготування страв всі учасники майстер-класу провели дегустацію приготовлених страв. На переконання всі смакували смачними стравами. Вигляд страви мав смачні та корисні властивості.
Завдяки працівникам професійно-технічного училище № 8, наші кухарі отримали, перейняли досвід роботи у сфері приготування, сервірування страв та технології її приготування, адже працівники училища мають багаторічний досвід роботи в сфері громадського харчування та знаються на якісній, здоровій, збалансованій їжі.
Щира подяка Лівинецькому сільському голові Андрію Гермаку за виділені кошти на навчальний майстер – клас. Кухарі отримали сертифікати, що засвідчують їх участь у навчанні.