A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Вихід на кригу за таких умов є небезпечним.

Дата: 11.01.2022 17:37
Кількість переглядів: 274

Фото без описуМіцним вважається лід, якщо його товщина не менше 12 сантиметрів і він має синій чи зелений відтінок. Щоб перевірити товщину льоду, не варто тупати ногою по кризі.

Краще взяти палицю та за допомогою неї проломити лід з берегу. Пам’ятайте, що при відлизі крига починає танути, на поверхню льоду може потрапляти вода, сніг. Якщо у цей момент за низької температури лід почне замерзати знову, крига матиме жовтуватий або ж білий відтінок. Ступати на неї небезпечно, адже за таких умов збільшується ризик провалитись під лід.

Для масового перебування людей на кризі лід має мати товщину близько 25 см.

Якщо Ви ступили на лід і на ньому з’явилися тріщини – в жодному разі не продовжуйте свій рух. Відходити потрібно повільно, не відриваючи ступні від льоду.

Забороняється вживати спиртні напої перед виходом на лід та під час перебування на ньому.

Не дозволяйте дітям самостійно ступати на кригу без нагляду дорослих. Зимові розваги можуть обернутися трагедією за умови ігнорування правил безпеки та необережної поведінки на льоду.

Любителям зимової риболовлі також слід дотримуватися певних правил. По-перше, виходьте на кригу тільки тоді, коли впевнитеся, що лід достатньо міцний. Обравши вдале місце, правильно зробіть лунки. Для цього не пробивайте їх близько одна до одної. Лунки потрібно робити у шаховому порядку на відстані, не менше 5-6 метрів одна від одної. Ніколи не пробивайте лунки на переправах; не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега, поблизу стічних вод різних підприємств, де під кригою тече тепла течія. Перед виходом на таку риболовлю завжди беріть з собою та тримайте під рукою міцну мотузку, довжиною 15-20 м, дошку або довгу палицю, адже ці підручні засоби допоможуть Вам врятуватися самим або врятувати іншого рибалку в разі потрапляння під лід.

Дністровський РВ ГУДСНС України у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь