A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

На Буковині триває формування військових частин бригади територіальної оборони

Дата: 10.01.2022 19:06
Кількість переглядів: 243

Фото без описуНа Буковині триває формування військових частин бригади територіальної оборони. Так, до неї входитимуть чотири батальйони, два з яких дислокуватимуться у Чернівцях та по одному – у Вижниці і Новодністровську. Нові сили створюють на вимогу Закону України «Про основи національного спротиву», котрий набрав чинності 1 січня 2022 року. Про це під час брифінгу повідомив обласний військовий комісар Віталій Чурай.

«Уже призначено командирів батальйонів. Також відібрали вже близько 100 чоловік на інші посади. Зараз вони оформлюють документи, проходять військово-лікарські комісії та співбесіди», – пояснив Віталій Чурай.

За його словами, загалом необхідно набрати близько 200 чоловік, проте, у разі повномасштабної військової агресії, чисельність бригади зросте до 3,5 тисчі чоловік.

Окрім захисту людей та обєктів критичної інфраструктури у випадку збройного нападу чи надзвичайних ситуацій, сили територіальної оборони також виконуватимуть іще одне важливе завдання, каже обласний військовий комісар. Це загальне військове навчання населення.

«У доктрині розвитку національної безпеки України визначено, що наша країна поступово буде відмовлятися від строкової служби. Тож аби населення могло у разі необхідності стати на захист держави, вводять такий новий вид сил», – сказав Віталій Чурай.

Як пояснив керівник сектору взаємодії з правоохоронними органами Чернівецької ОДА Андрій Мельничук, на потреби територіальної оборони обласна рада вже виділила 700 тисяч гривень. За ці гроші облаштовуватимуть ,у тім числі, і місця дислокації – зроблять необхідні ремонти, забезпечать спецзв’язок тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь