A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

У 2022 році громади отримають рекордну підтримку від держави на розвиток та розбудову інфраструктури, — Олексій Чернишов

Дата: 10.12.2021 14:33
Кількість переглядів: 177

Фото без описуУкраїнські громади наступного року отримають рекордну підтримку з державного бюджету на власний розвиток та розбудову інфраструктури. Йдеться про 132 мільярди гривень, які передбачені Законом України «Про державний бюджет на 2022 рік». Про це заявив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час засідання Правління Асоціації міст України, пише пресслужба Мінрегіону. 

«Окрім зростання власних надходжень, наступного року громади отримають рекордну підтримку з Держбюджету. Зокрема, обсяг Фонду регіонального розвитку складе понад п’ять мільярдів гривень. Також майже дев’ять мільярдів буде спрямовано на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери. А на будівництво і ремонт доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності передбачено понад двадцять чотири мільярди гривень. Ми з вами робимо те, чого не змогли інші – розбудовуємо успішну державу зсередини, з найвіддаленішого її куточка і до самого центру. Це надважливо, адже розвиток кожної громади означає загальний розвиток країни», — підкреслив Олексій Чернишов.

Окремо Міністр зупинився на питанні енергоефективності і наголосив, що цей напрям є пріоритетом роботи Уряду та Мінрегіону, зокрема. Відтак у Держбюджеті-2022 Фонд енергоефективності отримає фінансування у розмірі 2,6 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на комплексні проєкти з підвищення енергоефективності у межах програми «Енергодім». 

«Наступного року у межах програми “Енергодім” Фонду енергоефективності ми плануємо термомодернізувати тисячі будинків у громадах України. А це — сотні тисяч людей, які будуть задоволені зниженням платіжок й гідно оцінять роботу, у тому числі міських голів за реалізацію подібних проєктів. Фактично, голови обласних адміністрацій в областях вже визначили відповідних заступників, які опікуватимуться питанням енергоефективності у регіоні. Рекомендую, щоб на рівні міських голів також були визначені аналогічні заступники. Адже, якщо середнє за розміром місто зробить термомодернізацію в 30-40-50 багатоквартирних будинках наступного року, ми всі побачимо величезний синергетичний ефект», — наголосив Міністр Олексій Чернишов.

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада України прийняла Державний бюджет 2022. Яким він буде для громад  - є у інфографіці ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь