A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

«Дієві форми співпраці державної служби зайнятості, соціальних партнерів та роботодавців щодо сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю»

Дата: 03.12.2021 23:10
Кількість переглядів: 224

2 грудня 2021 року з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями  у приміщенні Кельменецької районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості було проведено круглий стіл «Дієві форми співпраці державної служби зайнятості, соціальних партнерів та роботодавців щодо сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю».

Основна мета заходу – підвищення рівня залучення до продуктивної зайнятості осіб з інвалідністю.

У засіданні круглого столу взяли участь директор Чернівецького обласного відділення фонду соціального  захисту інвалідів Микола Дмитрович Мельничук, заступник голови Дністровської райдержадміністрації Лариса Миколаївна Селезньова, головний лікар КНП «Кельменецька багатопрофільна лікарня», головний лікар КНП «Кельменецький ЦПМСД» Дмитро Іванович Дмитрук начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Ліна Володимирівна Руснак, інспектор Держпраці Алла Олександрівна Попович,  представники соціальних партнерів та роботодавців, які пропонують вакансії для осіб з інвалідністю.

Виступаючи перед присутніми, директор філії Едуард Секрета наголосив, що працевлаштування осіб з інвалідністю позитивно впливає на імідж району, закликав до співпраці всі зацікавлені сторони та висвітлив основні проблеми, які виникають у ході працевлаштування осіб з інвалідністю.

Директор обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів особливу увагу звернув на дотримання виконання чинного законодавства України з питань соціального захисту громадян з інвалідністю та виконання обов’язкової квоти щодо їхнього  працевлаштування. «Не можна забувати, що оцінка нашої роботи з людьми, яким ми надаємо послуги, для нас є одною з найбільш суттєвих» – наголосив Микола  Мельничук.

Також учасники круглого столу були ознайомлені зі змінами в соціальному захисті осіб з інвалідністю, послугами, які надаються Фондом соціального захисту інвалідів, можливостями отримання людьми з обмеженими фізичними можливостями  нових професій.

Представники роботодавців, в свою чергу зазначили, що існують певні проблеми при створенні робочих місць для інвалідів у бюджетних установах. Також відзначили, що особи з інвалідністю мають низьку мотивацію до праці, оскільки мають певні пільги та отримують пенсію.

«Однією з найактуальніших соціальних проблем на сьогодні є проблема інтеграції інвалідів в суспільство. Так найбільш гідним способом забезпечення соціальної рівності цієї категорії громадян є надання можливості самореалізації та забезпечення. Для осіб з інвалідністю мати роботу – це можливість підвищити соціальний статус, свою значимість, поліпшити добробут. Лише спільна злагоджена робота фахівців різних відомств принесе успіх, допоможе інтегрувати  у суспільство людей з інвалідністю» – сказала Лариса Селезньова.

За результатами круглого столу було сформовано пакет рекомендацій для учасників соціального діалогу. Завершуючи зустріч директор філії подякував присутнім за участь у сьогоднішньому заході. «Увага держави, милосердя та толерантність кожного з нас  допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями, створити майбутнє, де б ці люди не були виключені з соціуму через проблеми зі здоров’ям» – підсумував Едуард Секрета.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь