A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Уряд схвалив законопроекти щодо формування ефективного місцевого самоврядування

Дата: 04.11.2021 15:02
Кількість переглядів: 230

Уряд схвалив законопроекти щодо розподілу повноважень органів місцевого самоврядування (ОМС) у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою держави. Ці документи, розроблені Мінрегіоном, є важливими для подальшої реалізації реформи місцевого самоврядування. Відповідні рішення прийняті на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода, інформує Урядовий портал.

«Підтримані урядом законопроекти передбачають чіткий розподіл повноважень сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів. А також розмежування повноважень районних та обласних рад. Усі громади повинні мати однакові повноваження і можливості для свого розвитку. Сподіваємось на ухвалення цих законопроектів народними депутатами», – наголосив В’ячеслав Негода.

Заступник Міністра також додав, що зазначені законопроекти лише частково вирішують окремі питання з децентралізацією та розмежуванням повноважень і з часом, після прийняттям змін до Конституції України, яка закріпить нову систему територіального устрою та організацію місцевої влади, будуть прийняті нові редакції законів про місцеве самоврядування (муніципальний кодекс) та пакет інших законодавчих актів.

Зазначимо, законопроектами вносяться зміни до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та 28 секторальних законодавчих актів, якими пропонується:

  • визначити однакові повноваження сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів (без розподілу на сільські ради з чисельністю населення до 500 осіб, міські ради міст районного значення, міст обласного значення, ради об’єднаних територіальних громад);
  • розмежувати повноваження районних та обласних рад, районних та обласних державних адміністрацій з урахуванням змін до бюджетного законодавства;
  • усунути дублювання повноважень органів місцевого самоврядування різних рівнів.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив про шість пріоритетних завдань для законодавчого забезпечення реформи децентралізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь