A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників.

Дата: 28.10.2021 12:08
Кількість переглядів: 298

Фото без описуДень визволення України від німецько-фашистських загарбників - свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня. Це день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі України.

У роки війни  саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У ході вигнання нацистських окупантів  силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

Завершилося вигнання  окупантів з України визволенням від німецьких та угорських військ    найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.

В цей день  ми вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення нашої ждержави. Низько  вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, учасникам Другої світової війни, котрі дожили до цих світлих днів. Надзвичайно важливо вшановувати подвиг ветеранів, які боролися з нацизмом і перемогли його. Але не менше заслуговують на увагу та пам’ять інші, кого торкнулась війна – військовополонені, остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села. Адже у  Другій світовій загинув майже кожен другий українець, а 2,5 млн людей вивезли на примусові роботи до Німеччини.      

Славимо і  тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.

У серці кожного з нас житиме пам’ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій війні.

 

   З Днем визволення України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь