A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

ЗАКЛАДИ ОСВІТИ МОЖУТЬ ВИКОРИСТОВУВАТИ PROZORRO MARKET ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ, - ІРИНА НОВІКОВА

Дата: 09.10.2021 16:22
Кількість переглядів: 259

Фото без описуНаразі електронний каталог Prozorro Market налічує 182 категорії товарів – харчових продуктів і близько 6 тис. цінових пропозицій. Цього достатньо, щоб повністю організувати харчування в закладах освіти. Цим інструментом можна користуватися для здійснення закупівель до 200 тис. грн.

Про це повідомила заступниця Міністра економіки України Ірина Новікова під час третього регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся сьогодні, 8 жовтня, у Дніпрі за участю Першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Перша леді Олена Зеленська зауважила, що реформа шкільної їдальні сьогодні стала дещо більшим, ніж просто реформою:

«Якщо все починалося з мого простого бажання як мами, забезпечити корисне і смачне харчування в школі для дітей, то за ці два роки це перетворилося на важливу місію. І зараз, я впевнена, що це – не просто реформа шкільної їдальні. Це – реформа мислення».

Зі свого боку Прем’єр-міністр України відзначив важливість відвертої фахової розмови, де на основі реальних прикладів та глибокого аналізу будуть вироблені пропозиції та рішення, які прискорять реформу та підвищать її якість.

«Діти ростуть швидко, тому для всіх нас побажання: не гаймо часу, потрібні оперативні рішення та швидкі позитивні результати», - наголосив Денис Шмигаль.

В свою чергу заступниця Міністра економіки України Ірина Новікова розповіла про кроки, які здійснюються Мінекономіки для забезпечення ефективних публічних закупівель для організації харчування в закладах освіти.

«Для того, щоб процес закупівель був більш простим і ефективним міжвідомча робоча група при Мінекономіки вже розробила пакет тендерної документації для замовлення послуг їдалень. За два тижні буде опублікована примірна документація на замовлення кейтерингових послуг. Крім того, з 18 жовтня Мінекономіки розпочне тестування осіб, які будуть професійно займатися закупівлями продуктів харчування у школах», - зазначила Ірина Новікова.

На сьогодні близько 40 вищих навчальних закладів уже ввели підготовку за спеціальністю «Закупівелькик». Освітні заклади зможуть долучати випускників за цією спеціальності до закупівель, як уповноважених осіб, оскільки з 1 січня 2022 року публічні закупівлі будуть здійснюватися уповноваженими на це особами.

«Забезпечення якісним харчуванням дітей у школах є нашим спільним загальнодержавним завданням», - підкреслила Ірина Новікова.

Міністерство економіки України


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь