A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Територіальні громади вивчають сучасні підходи до адміністрування соцзахисту

Дата: 01.07.2021 17:58
Кількість переглядів: 309

Міністерством соціальної політики розпочато третій етап навчальних заходів для територіальних громад в онлайн-форматі. В ході навчання представники громад отримають актуальні знання стосовно сучаснихпідходів до адміністрування соціального захисту населення та захисту прав дітей.

Таку унікальну можливість територіальні громади отримали в рамках проєкту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, який  Мінсоцполітики реалізує спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Процес навчання відбувається дистанційного і передбачає набуття фахівцями територіальних громад відповідних компетенцій з питань соціального захисту населення і захисту прав дітей. Спеціально для організації навчання було створено навчальний портал для територіальних громад https://portal-gromady.msp.gov.ua/ . Він містить відеоуроки, переліки дотичних нормативно-правових документів, презентації, опис кращих практик територіальних громад тощо. Це дає можливість представникам територіальних громад не тільки брати участь у навчальних семінарах, а й проводити самостійну роботу з використанням розміщених на порталі матеріалів.

Згідно з затвердженим графіком навчання, починаючи з червня 2021 року, відбудуться 16 регіональних семінарів-тренінгів. В них візьмуть участь представники близько 1000 територіальних громад з 16 областей України. Також до цих тренінгових програм залучатимуться представники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення місцевих державних адміністрацій, служб у справах дітей, обласних центрів соціальних служб.

Окрім регіональних семінарів та самостійної роботи учасників, в межах третього етапу навчального проєкту для 500 новостворених територіальних громад будуть організовані 4 навчальні заходи у форматі відеовізиту.

Очікуваним результатом навчального проєкту є суттєве підвищення компетентнісних характеристик фахівців територіальних громад. Це значно сприятиме покращенню рівня організації соціального захисту населення України, який буде досягнуто завдяки співпраці Міністерства соціальної політики й Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

 Міністерство соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь