Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Нехай живі пам'ятають, покоління знають.Бібліотека-філіал Подвір'ївка

Дата: 07.05.2021 19:26
Кількість переглядів: 460

Фото без описуНехай живі пам'ятають, покоління знають.(до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні)
Ніхто не забутий.
На полі ніхто не згорів:
Солдатські портрети
На вишитих крилах пливуть…
І доки є пам’ять в людей,
І живуть матері,
Допоти й сини, що спіткнулись об кулі,Живі!
(Б. Олійник)

Велика Вітчизняна війна… Страшна війна ХХ століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний клаптик рідної землі, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів. Великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам’яті українського народу. Кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів, які захищали країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у священній війні, хто віддав своє життя в ім’я миру і спокою, не доживши до сьогоднішніх днів. Ми схиляємось перед доблесними фронтовиками і працівниками тилу за величезний внесок у Велику Перемогу, за післявоєнний героїзм у відновленні народного господарства, за науку життя, яку вони передають молоді.
Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Великої Вітчизняної війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто підняв з руїн і відродив рідний край. Подвиг Ваш – безсмертний, пам’ять про Вас – нетлінна, вдячність народу – безмежна.
Для всіх війна - вічно у незгасній пам'яті. Адже пам'ять - частина духовного життя народу, його найсвятіша істина. Той, хто пам'ятає, завжди сильніший, бо озброєний досвідом минулого.До дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівники бібліотеки села оформили книжкову виставку-спогад.
Книги, представлені на ній, розповідають про бойові дії на фронті та підпілля, смерть та виживання, жорстокість та людяність. Про різні грані війни у різних країнах. Про події, про які ми вже не почуємо із живих розповідей очевидців. 
Книга Пам'яті України - реквієм безсмертному подвигу земляків. Біографії, фронтові долі полеглих у боях щільно спресовані в "Книзі Пам'яті України" у кілька коротких рядків. Але за кожним з них - людське життя, нерідко яскраве і талановите, безжалісно обірване у розквіті сил. Нехай же вони назавжди залишаються для нас молодими. 
Народ, осяяний історичною пам'яттю, - нездоланний. Ми мусимо знати і не забувати ціну війни і перемоги.
Запрошую в бібліотеку  наших користувачів і всіх бажаючих, щоб вони взяли до рук і прочитали цей том невгамовного болю, показали його дітям своїм та внукам, друзям по духу і братам, усім, кому дорога честь і слава України. Нехай осягнуть його і пізнають, якою дорогою ціною здобуто наше право на волю і незалежність. Нехай вічно бережуть пам'ять про тих, хто здобув це право віддавши своє життя за землю нашу! 
Зі святом Перемоги !

Фото без опису

Фото без опису

Бібліотека-філіал Подвір'ївка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь