Нехай живі пам'ятають, покоління знають.Бібліотека-філіал Подвір'ївка

Дата: 07.05.2021 19:26
Кількість переглядів: 488

Фото без описуНехай живі пам'ятають, покоління знають.(до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні)
Ніхто не забутий.
На полі ніхто не згорів:
Солдатські портрети
На вишитих крилах пливуть…
І доки є пам’ять в людей,
І живуть матері,
Допоти й сини, що спіткнулись об кулі,Живі!
(Б. Олійник)

Велика Вітчизняна війна… Страшна війна ХХ століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний клаптик рідної землі, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів. Великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам’яті українського народу. Кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів, які захищали країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у священній війні, хто віддав своє життя в ім’я миру і спокою, не доживши до сьогоднішніх днів. Ми схиляємось перед доблесними фронтовиками і працівниками тилу за величезний внесок у Велику Перемогу, за післявоєнний героїзм у відновленні народного господарства, за науку життя, яку вони передають молоді.
Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Великої Вітчизняної війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто підняв з руїн і відродив рідний край. Подвиг Ваш – безсмертний, пам’ять про Вас – нетлінна, вдячність народу – безмежна.
Для всіх війна - вічно у незгасній пам'яті. Адже пам'ять - частина духовного життя народу, його найсвятіша істина. Той, хто пам'ятає, завжди сильніший, бо озброєний досвідом минулого.До дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівники бібліотеки села оформили книжкову виставку-спогад.
Книги, представлені на ній, розповідають про бойові дії на фронті та підпілля, смерть та виживання, жорстокість та людяність. Про різні грані війни у різних країнах. Про події, про які ми вже не почуємо із живих розповідей очевидців. 
Книга Пам'яті України - реквієм безсмертному подвигу земляків. Біографії, фронтові долі полеглих у боях щільно спресовані в "Книзі Пам'яті України" у кілька коротких рядків. Але за кожним з них - людське життя, нерідко яскраве і талановите, безжалісно обірване у розквіті сил. Нехай же вони назавжди залишаються для нас молодими. 
Народ, осяяний історичною пам'яттю, - нездоланний. Ми мусимо знати і не забувати ціну війни і перемоги.
Запрошую в бібліотеку  наших користувачів і всіх бажаючих, щоб вони взяли до рук і прочитали цей том невгамовного болю, показали його дітям своїм та внукам, друзям по духу і братам, усім, кому дорога честь і слава України. Нехай осягнуть його і пізнають, якою дорогою ціною здобуто наше право на волю і незалежність. Нехай вічно бережуть пам'ять про тих, хто здобув це право віддавши своє життя за землю нашу! 
Зі святом Перемоги !

Фото без опису

Фото без опису

Бібліотека-філіал Подвір'ївка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь