A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

На Буковині готуються до створення мережі профільних ліцеїв, у яких здобуватимуть освіту учні 10, 11 та 12 класів

Дата: 23.04.2021 19:12
Кількість переглядів: 407

На Буковині готуються до створення мережі профільних ліцеїв, у яких здобуватимуть освіту учні 10, 11 та 12 класів. Такі зміни передбачає реформа Нової української школи. Про це ішлося під час наради, яку із освітянами області провели народна депутатка України Олена Лис та заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко.

«Чернівецька область – приклад для інших регіонів щодо розвитку сфери освіти, зокрема, у процесі трансформування мережі шкіл, буковинські освітяни не бояться змінювати освітній простір. Сьогодні ми маємо важливу мету – обговорити становлення реформи Нової української школи на Буковині. Відтак наші спільні напрацювання допоможуть успішно впровадити всі законодавчі зміни в освітній системі», – зазначила Олена Лис.

Під час наради обговорили мережу освітніх закладів Буковини та її вдосконалення, створення ліцеїв у сільській та гірській місцевостях, а також виклики освітньої реформи. Йдеться про ухвалення педагогічної концепції та положення про профільні ліцеї, включаючи державний стандарт, визначення доступних освітніх профілів, оновлення навчальних програм, підвищення кваліфікації вчителів тощо.

«Реформа Нової української школи має реалізувати багато завдань – це і забезпечення конституційного права громадян на якісну освіту на всіх рівнях, і створення належного зв’язку між ринком праці та системою професійної та вищої освіти та інші. У зв’язку із цим у рамках реформи децентралізації в області відбувається моделювання мережі закладів загальної середньої освіти. Загалом же у рамках реформи ми плануємо створити на Буковині 29 ліцеїв – 28 академічних та 1 науковий», – зазначила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

Створення мережі профільних ліцеїв, згідно концепції Нової української школи, планується у 2025 році. Загалом ж повністю реалізувати цю частину реформи мають до 2027 року.

Чернівецька обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь