A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Досягнуто суттєвого прогресу щодо впровадження у територіальних громадах програмного комплексу «Соціальна громада»

Дата: 22.04.2021 15:58
Кількість переглядів: 256

Фото без описуЗа два останні роки, відколи в режимі дослідної експлуатації було розпочатого в 11 пілотних ТГ та 11 управліннях соціального захисту населення впровадження ПК «Соціальна громада», досягнуто суттєвого прогресу.

На сьогодні до програмного комплексу в режимі дослідно-промислової експлуатації підключені вже 1363 ТГ та ще 46 ТГ готові до підключення. Зокрема, у Вінницькій, Донецькій та Рівненській областях вже підключені усі 100% створених ТГ, ще у 8 областях - понад 90% ТГ.

Надзвичайно важливо, що забезпечують його використання у 1105 ТГ (84% підключених) та 244 СПСЗН 10 тис. посадових осіб, з них в ТГ – 6,6 тис. осіб.

Індикатором якісних змін в організації адміністрування соціальних виплат на базовому рівні є зростання понад у 3 рази кількості користувачів ПК у період з січня по березень 2021 року.

За 1 квартал 2021 року суб’єктами впровадження ПК було сформовано 155,3 тис. електронних справ, з них прийнято СПСЗН – 145,2 тис., в той час, як за весь 2020 рік органами соціального захисту було прийнято від ТГ 83,3 тис. електронних справ. Лідирують за кількістю прийнятих електронних справ Вінницька та Запорізька області.

На Дніпропетровщині в Слобожанській селищній ТГ, яка однією з перших була підключена до програмного комплексу ще у 2019 році, працівники зазначають про позитивні відгуки від заявників, які схвалюють спрощений прийом документів та особливо радіють, що не потрібно нічого писати вручну. Вже набули відповідні компетенції працівники у старостатах, що приймають мешканців на віддалених робочих місцях, тому при повторних зверненнях мешканців наданий час прийом проходить швидко.

Впровадження ПК потребує значних зусиль і часу в організації навчання персоналу як щодо опанування працівниками необхідних навичок роботи з ПК, так і володіння чинним законодавством.

Програмний комплекс надає громадянам такі можливості та переваги:

оформлення та отримання адмінпослуг соціального характеру ближче до місця проживання, а не їхати за нею у районний центр;

пришвидшення процесу прийому заяв від громадян шляхом формування електронних заяв;

відстеження стану розгляду заяв після звернення до фронт-офісу.

Для посадових осіб це - оптимізація роботи, уніфіковані формати ділових процесів, об’єднання актуальних та узгоджених даних з усіх територіальних громад, оперативне надходження електронних заяв, мінімізація помилок у процесі формування даних.

Фото без опису

 

 Міністерство соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь