A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Сергій Осачук закликав представників релігійних громад Буковини дотримуватися безпеки під час великодніх богослужінь

Дата: 22.04.2021 15:51
Кількість переглядів: 259

Провести великодні служби у храмах із відкритими дверима, закликати парафіян бути у масках та приходити не всією родиною, а делегувати із кошиком до церкви когось одного.

Із таким проханням голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук звернувся до представників релігійних громад Буковини.

– Поряд із голосом влади та експертів, важливим для людей у громадах є слово, яке вони чують у храмі. На основі цієї інформації вони ухвалюватимуть рішення та моделюватимуть свою поведінку. Тож маємо закликати буковинців дотримуватися під час свят заходів безпеки, – пояснив Сергій Осачук.

Він також наголосив, що про заборону проведення богослужінь та обмеження доступу до храмів в області не йдеться. Проте людей просять мінімізувати фізичні контакти під час перебування у церкві, бути свідомими і обачними.

Своєю чергою, заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації закликала святих отців спонукати буковинців вакцинуватися від COVID-19.

– Вакцинація – інструмент, який дозволить перейти нам до нормального життя. Маємо можливість щеплювати буковинців трьома вакцинами, вони є абсолютно безпечними, жодних побічних дій від цих препаратів в обласні не зафіксовано, – зазначила Наталія Гусак.

Крім того, начальник Управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції у Чернівецькій області Святослав Кішлар розповів, як організувати богослужіння із дотриманням карантинних вимог.

– Згідно із постановою Уряду, у приміщенні може перебувати одна людина на 4 квадратних метри, тож слід наперед розрахувати, скільки вірян вмістить церква. Що ж до території біля храму, то тут людям треба дотримуватися дистанції у 1,5 метра, – сказав правоохоронець.

За його словами, великодні богослужіння цьогоріч відбудуться у більш як 540 культових спорудах Буковини.

Чернівецька обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь