A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

«Послуги для всіх»: на щорічній конференції Програми ЄС «U-LEAD з Європою» обговорили новий контекст надання адміністративних послуг в Україні

Дата: 14.04.2021 19:28
Кількість переглядів: 313

Фото без опису12 та 13 квітня відбулася онлайн-конференція «Послуги для всіх», організована Програмою ЄС «U-LEAD з Європою». Майже 400 лідерів місцевого самоврядування – голови громад, старости, керівники та працівники ЦНАП, експерти в сфері адмінпослуг, взяли участь у заході.

Михайло Федоров, Віцепрем'єр-міністр, Міністр цифрової трансформації України привітав учасників та зазначив: «Цифрова держава - це перш за все про створення рівних можливостей для всіх українців. Тому одна з пріоритетних цілей Мінцифри — надати сучасний державний сервіс у кожному куточку України. Ми працюємо над тим, щоб до 2024 року розширити мережу ЦНАП до понад 3500 точок. Саме тоді кожен українець зможе отримати якісні державні послуги, незалежно від того, де він мешкає. Я дякую програмі U-LEAD за підтримку цієї амбітної мети, а також хочу подякувати місцевому самоврядуванню, новоствореним громадам за їх прагнення до стійкого розвитку, забезпечення мешканців якісними державними послугами та готовність до інновацій».

На конференції були представлені досягнення «U-LEAD з Європою» по створенню та модернізації ЦНАП у територіальних громадах України, методологічний пакет підтримки Програми та інструменти інституційної підтримки створення належних Центрів. Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації України, презентувала концепцію Центрів Дія.

Посол Матті Маасікас, Голова Представництва ЄС в Україні, звернувся до учасників конференції та наголосив«Забезпечення громадян доступом до державних послуг у сучасний та зручний спосіб є надзвичайно важливим для якості життя кожного мешканця у громадах. Я пишаюся тим, що Програма «U-LEAD з Європою», яка фінансується ЄС та шістьма його країнами-членами, підтримує реформу децентралізації в Україні та допоможе створити 484 Центри надання адміністративних послуг у країні до середини 2021 року. Я закликаю українську владу робити подальші кроки у розвитку доступних та якісних послуг відповідно до кращих Європейських практик, співпрацювати з новообраними головами, обмінюватися досвідом та будувати ще міцніші партнерські відносини. Європейський Союз та його країни-члени продовжуватимуть надавати всебічну підтримку та консультувати український Уряд і громади щодо покращення якості надання державних послуг, а отже життя громадян. Ми прямуємо разом».
«U-LEAD сприяє створенню понад 1300 точок доступу до послуг від держави у громадах, виконуючи обіцянку наблизити ці послуги до всіх мешканців України, особливо до жителів віддалених населених пунктів та найбільш вразливих груп. Мільйони українських жінок та чоловіків отримають користь від покращення якості надання адміністративних послуг як у фізичних центрах, так і в онлайн режимі», – відзначив Тобіас Тиберг, Посол Швеції в Україні, під час вітального слова.

Під час заходу відбулися обговорення пріоритетів державної політики у сфері адмінпослуг, цифровізації послуг від держави та функції ЦНАП, інструментів навчання та обміну досвідом для працівників ЦНАП. 

Сергій Шаршов, Генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування Міністерства розвитку громад та територій України, взяв участь в обговоренні пріоритетів державної політики у сфері адмінпослуг та зауважив: «Ми високо цінуємо системну та масштабну діяльність «U-LEAD з Європою» по створенню та модернізації ЦНАП у громадах протягом майже п’яти років. Системна робота Програми з більш ніж 500 громадами-партнерами, за підтримки уряду, принесла визначні результати, але виклики залишаються. Більше половини громад поки не мають центру надання адміністративних послуг. І ми вдячні, що Sida планує продовження підтримки місцевого самоврядування у їх прагненні забезпечити мешканців зручним доступом до послуг від держави».

Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство з питань співробітництва та розвитку): «Всі досягнення Програми стали можливими завдяки командній роботі, високому рівню довіри та взаємопідтримки. Я хочу подякувати кожному партнеру нашої програми за ваші великі зусилля, ентузіазм та наполегливу працю для забезпечення мешканців та бізнесу необхідними послугами та консультаціями поруч з домом чи місцем діяльності. Ми будемо продовжувати підтримку децентралізації в Україні та разом з громадами, урядом та парламентом працювати над подальшим покращенням якості надання послуг від держави на місцях».

Завершилася конференція дискусією про те, як будуть надаватись послуги від держави у 2036 році, яку модерував Валерій Пекар, громадський діяч та викладач Києво-Могилянської Бізнес-Школи. 

Децентралізація

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь