Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Роль ЦНАП (Центрів Дія) у використанні е-послуг - новий посібник від Програми «U-LEAD з Європою» та Мінцифри

Дата: 30.03.2021 18:56
Кількість переглядів: 432

Фото без опису30 березня відбулася онлайн-презентація посібника «Роль ЦНАП (Центрів Дія) у використанні е-послуг» (ЗАВАНТАЖИТИ 1,6 МБ), розробленого експертами у сфері покращення якості надання адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» спільно з Міністерством цифрової трансформації України. Більше 120 представників місцевого самоврядування взяли участь в онлайн-презентації.

"Один із пріоритетів Мінцифри — розвиток мережі ЦНАП та спрощення процесу надання адмінпослуг.  Крім цифровізації державних послуг, важливим фактором є рівень обізнаності громадян про нові можливості та вміння користуватися сучасними сервісами. ЦНАП — ключовий рупор цифрових змін у громадах", - наголосила Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг.

Посібник роз’ясняє суть і принципи надання електронних послуг та показує, які переваги отримують громадяни та ЦНАП від поширення використання електронних послуг в Україні. Також посібник розповідає про шведський досвід сервісних центрів у залученні громадян до самостійного користування електронними послугам.

Серед практичних рекомендацій та інструментів посібника варто окремо відзначити Практикум (воркшоп) для працівників ЦНАП для направлення громадян до використання електронних послуг, який допоможе персоналу здобути навички у спілкуванні з клієнтами щодо цифрових сервісів. У додатку посібника є «Пам’ятка для працівників ЦНАП» по спрямуванню громадян до використання електронних послуг.

«Створення цифрової держави та цифровізація адмінпослуг – це, однозначно, правильний вектор розвитку. Саме ЦНАП мають стати майданчиком для просування електронних послуг, підвищення цифрової грамотності населення, консультацій мешканців та забезпечення фізичного доступу до послуг. Я впевнена, що Посібник Програми «U-LEAD з Європою» «Роль ЦНАП (Центрів Дія) у використанні е-послуг» стане корисним інструментом для ЦНАП з метою поширення використання електронних послуг в Україні та роботи з мешканцями у цьому напрямку», – зазначила Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida. 

Посібник «Роль ЦНАП (Центрів Дія) у використанні е-послуг» є одним з дев’яти методичних документів комплексного пакету інституційної підтримки ЦНАП, розробленого в рамках Програми «U-LEAD з Європою». Всі посібники доступні на сайті: tsnap.ulead.org.ua/library та у бібліотеці порталу "Децентралізація".

Портал «Децентралізація»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь