A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Цьогорічних Випускників Готуватимуть До Зовнішнього Незалежного Оцінювання За Допомогою Технологій Дистанційного Навчання

Дата: 15.03.2021 20:11
Кількість переглядів: 277

Фото без описуНа Буковині цьогорічних випускників готуватимуть до зовнішнього незалежного оцінювання за допомогою технологій дистанційного навчання.

Відбулася нарада під керівництвом Ірини Ісопенко, заступниці голови Чернівецької обласної державної адміністрації, у ході якої Ірина Юліанівна зазначила, що ЗНО – важливий крок для випускників шкіл до майбутньої освіти та професії. В умовах дистанційного навчання вкрай необхідно звернути увагу на повноцінну підготовку до ЗНО, а саме ознайомити вчителів та учнів з програмою тестування та вимогами, використовувати онлайн тренажери, правильно організувати повторення матеріалу, зацікавити і мотивувати учня.
Освітяни області уже розробили відповідний план заходів. Презентували його під час онлайн-науково-методичного форуму-практикуму «Актуальні питання підготовки та успішної здачі ЗНО -2021». Матеріали підготували за двома напрямами – для суспільно-гуманітарних та природничо-математичних дисциплін.
– Ми розробили та презентуємо на сайті Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області методичні кейси, які допоможуть педагогам підготувати дітей до цьогорічного тестування за допомогою дистанційних занять. Крім того, із середини березня Інститут післядипломної освіти та Центр професійного розвитку педагогічних працівників проводитимуть онлайн-практикуми для учителів української мови та літератури, математики, історії, іноземних мов, фізики, хімії, біології, географії з актуальних питань науково-методичного супроводу підготовки до ЗНО-2021, – зазначила директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Людвига Цуркан.

Упродовж березня-квітня в області проводитимуть навчальні заняття у форматі «БомбеЗНО» для вчителів української мови та літератури, математики, історії, іноземних мов, які викладають у 10-11 класах за допомогою відеоконференцзв’язку ZOOM.

Для вчителів англійської мови заплановано вебінар-тренування «Системна підготовка учнів до ЗНО – аудіювання, письмо, використання мови, читання, а для учителів німецької мови – віртуальний практикум за матеріалами Гете Інституту в Україні.

Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області планує провести у квітні онлайн-майстер-клас із підготовки до ЗНО з української мови та літератури «Ефективні технології в роботі з традиційними темами й нововведеннями» за участю видавництва «Соняшник».

Також в області продовжить роботу школа вихідного дня для учнів 10-11 класів із української мови та літератури «Дивослово».

Для старшокласників ЗЗСО організують онлайн-інтенсив щодо написання твору для тестування з української мови та літератури, англійської мови.

Як зазначила Людвига Цуркан, у всіх територіальних громадах на базі опорних освітніх закладів створені локальні робочі групи та онлайн-консультаційні пункти з підготовки до ЗНО-2021. Крім того, у ТГ відбудуться методичні студії, семінари, школи передового досвіду, на яких обговорюватимуть ефективні способи опанування матеріалу у реаліях дистанційного навчання.

Джерело: ДОН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь