A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

«Ми не можемо гратися із цією хворобою», – Сергій Осачук

Дата: 27.02.2021 16:06
Кількість переглядів: 241

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук звернувся до буковинців через запровадження у краї «червоної зони» карантину. Як відомо, державна комісія ТЕБ та НС оголосила на території області найвищий рівень епідемічної небезпеки із 1 березня.  

– Хвороба збільшує щодня свою силу. І все більше і більше людей інфікуються коронавірусом в області. У нас один із найвищих показників в Україні частки виявлених нових хворих із загальної кількості проведених лабораторних досліджень. У нас один із найвищих показників завантаженості лікарень, зайнятості ліжок. Швидкість і темп приросту чисельності хворих від початку 2021 року збільшився у три рази. Саме тому з обласною комісією ТЕБ та НС обмежили діяльність закладів освіти, починаючи з першого до одинадцятого класу, всіх інших професійних та вищих навчальних закладів виключно для того, щоб розірвати соціальні ланцюги передачі цієї хвороби від людини до людини, – ідеться у повідомленні.

Сергій Осачук також закликав буковинців не нехтувати карантинними обмеженнями.

– Ми не можемо гратися із цією хворобою, як із вогнем. Не може бути вищою потребою відсвяткувати гучно і з великою кількістю гостей власне свято і цим самим заразити людей хворобою та спровокувати багатотижневе лікування. Це не таємниця ні для кого, кожен у своєму оточенні має приклад, як приходять на запрошення до ресторанів, а потім через кілька днів майже половина гостей опинялися на лікарняних ліжках, – розповів голова ОДА.

За словами Сергія Осачука, додатково до обмежень, які вже діють, із 1 березня не працюватимуть також непродовольчі ринки. Він також висловив сподівання, що ці заходи допоможуть «пригальмувати» ріст захворюваності і зменшити навантаження на медичні заклади.

 

https://bukoda.gov.ua/new/16994Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь