A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

20 лютого відбулася зустріч з бійцями АТО, випускниками Лівинецької школи

Дата: 24.02.2021 16:16
Кількість переглядів: 690

Фото без описуКожного ранку ми прокидаємось з надією, що сьогодні все буде добре. Нарешті ми почуємо таке бажане, довгоочікуване, стане спокійно і тихо на Сході нашої держави, де виборюється право на наше мирне і спокійне життя.

Кожного ранку ми прокидаємось з надією, що сьогодні все буде добре. Нарешті ми почуємо таке бажане, довгоочікуване, стане спокійно і тихо на Сході нашої держави, де виборюється право на наше мирне і спокійне життя.

Але, на жаль, із засобів масової інформації ми чуємо про нові постріли градів, знову втрачаємо молоді життя. Та все ж живемо із вірою в те, що відстоїмо незалежність і цілісність нашої держави.

З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників у Лівинецькій загальноосвітній школі протягом 20-22 лютого 2019 р. відбулося ряд заходів, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні.

20 лютого відбулася зустріч з бійцями  АТО, випускниками Лівинецької школи,  які  напередодні прибули у 10-денну відпустку із зони бойових дій. Важко було стримати емоції, коли до зали зайшли шість бійців АТО:     ,  яких представила заступник директора з ВР Мельницька О.В.

Старшокласники  свідомо не розпитували їх про пережите, а більше  цікавилися  сучасним озброєнням  армії, звичайним побутом  солдат та чим учні  можуть допомогти  своїм захисникам. Зі  слів воїнів-захисників стало зрозуміло, що  вони  дивляться на події та на людей, вимірюючи цінність кожного слова і вчинку дуже чіткими критеріями, котрі верховодять у тій реальності, де лунають вибухи і свистять кулі. Проте  вони залишаються звичайними чуйними і  відкритими  людьми, які радіють кожній дитячій посмішці, які люблять життя  і  хочуть  миру.

До присутніх звернулася директор школи Мельник Л.О., яка сказала, що війна увірвалася в наше життя, немов  шторм чи землетрус. Увірвалася і змінила  все, особливо впевненість у завтрашньому дні.  Усі українці з хвилюванням спостерігають за військовими діями, які відбуваються на сході нашої країни, жодна людина не залишається осторонь цих трагічних подій.     

     Учні школи також переймаються долею України та підтримують наших  воїнів-захисників .  Ще з жовтня 2016 року учні школи  включилися в проведення акції «Допоможи українській армії». За  цей  час було проведено  такі заходи: уроки мужності, збір  коштів на підтримку  воїнів АТО,  виховний  захід «Земле  наша Берестецька», тематичні  лінійки, зустрічі з волонтерами та бійцями АТО. Учні  писали  листи воїнам-захисникам,  малювали  малюнки, виготовляли власноруч  сувеніри-обереги, які разом  з  теплими речами через  волонтера Цуркана Юрія передали  у  зону АТО.

Педагог – організатор Цуркан А.В. запропонувала  переглянути відеоролик, у якому до бійців звернулися учні школи із найщирішими побажаннями  повернутися додому з перемогою та живими й здоровими.  Воїни побачили, як  учні  малюють для  них  малюнки, пишуть  листи і, напевно,  відчули , як  школярі по-дитячому щиро підтримують їх, своїх земляків.

На завершення заходу всі присутні виконали державний гімн України. Здавалося, ще ніколи в стінах школи не лунало так щиро, зворушливо і переконливо: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу…»

Класними керівниками були проведені  виховні години  «Мамо, я не вернусь…»  (5-11 кл.) та бесіди про подвиг Героїв Небесної Сотні  (1-4 кл.), метою яких стало  вшанування  пам'яті героїв Небесної сотні, прищеплювання любові до Батьківщини, виховання патріотичної свідомості,  розвиток бажання стати гідними громадянами України.Учні почули багато цікавих фактів про трагічні події Революції Гідності, передивилися документальні фільми та фотодокументи.

Також учні  мали змогу переглянути документальний фільм «Зима, що нас змінила». Почуття єдності і національного українського духу об’єднало всіх присутніх під час виконання молитви, присвяченої Героям Небесної Сотні.

У пам’ять про загиблих на Майдані учні Лівинецької школі взяли участь в єдиному уроці «А Сотня відлетіла в небеса»…Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» ведучі запалили свічки пам’яті  і передали  її учням по колу. Свічку передавали з рук в руки зі словами:Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Лівинецька ЗОШ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь