A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Міністр Мінагрополітики провів зустріч з фермерами

Дата: 22.02.2021 16:24
Кількість переглядів: 312

«Листи щастя» вже від Аграрного фонду, корупція в Держгеокадастрі, штрафи за зберігання пального для власних потреб і перевірки від усіх можливих органів держконтролю. Це обговорювали учасники Всеукраїнського Конгресу Фермерів з міністром аграрної політики і продовольства Романом Лещенком та в.о. голови Держгеокадастру Олексієм Пінчуком, повідомляє agronews.ua.

Мета таких зібрань – вислухати з перших вуст все, що турбує українських фермерів і налагодити прямий діалог фермерської спільноти з владою та спільно знайти шляхи вирішення.

Йшлося про:

  •  успадкування земель постійного користування для ведення фермерського господарства; 
  •  зменшення (ліквідація) ПДВ для сільгоспвиробників;
  •  вирішення проблеми необґрунтованого блокування податкових накладних;
  •  ухвалення законопроектів №2194 та №2195;
  •  державна підтримка фермерських господарств;
  • доступ фермерських господарств до банківського гарантування (створення Фонду часткового гарантування кредитів та інші інструменти);
  •  скасування ліцензії на зберігання пального для власних потреб;
  •  проблеми перевезення великогабаритної с/г техніки.

По кожній з озвучених проблем Всеукраїнський Конгрес Фермерів запропонував свої напрацювання, в тому числі і  законодавчі ініціативи.

Зі свого боку  Роман Лещенко повідомив, що законопроєкт №2194 про земельну децентралізацію винесуть на повторний розгляд у Верховну Раду вже найближчим часом. Також запланована зустріч міністра з керівництвом податкової і представниками мінекономіки щодо скасування ліцензування зберігання пального для власних потреб.

 

«Єдине, що працює в державі – аграрний сектор і тому податкова на нього так пильно дивиться. Через це і штрафи та скасування ліцензій по пальному, і блокування податкових накладних», – зауважив голова аграрного міністерства.

Повідомили фермери і про «листи щастя» тепер вже від Аграрного Фонду, який замість бути інструментом підтримки, почав штрафувати аграріїв з дикими відсотками.

Міністр пообіцяв розібратися. Також Роман Лещенко повністю підтримує ініціативи Конгресу з продовження мораторію на перевірки і викоріненням залишків корупції у Держгеокадастрі:

«Держгеокадастр має бути на стороні бізнесу, а не на стороні чиновників», – підсумував міністр.

Це була перша протокольна зустріч, де накопичилось чимало невирішених питань, – говорить голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник:

«Чимало з озвучених сьогодні фермерами проблем виникли через відсутність в державі профільного міністерства. Але міністр оперативно реагував на усі звернення, одразу ж зв’язувався з відомствами, які відповідають за той чи інший напрямок. Це конструктивна зустріч і далі ми будемо разом напрацьовувати все необхідне для розвитку фермерства».

«АgroNews.ua»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь