Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Рада затвердила заяву у зв'язку з річницею Революції Гідності

Дата: 19.02.2021 08:00
Кількість переглядів: 235

Фото без описуНародні депутати схвалили заяву Верховної Ради України у зв'язку з сьомою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності.

Відповідний проєкт постанови №2739 підтримали 295 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

«Схвалення заяви є необхідним для надання політичної оцінки подіям Євромайдану, Революції Гідності та їхнім наслідкам. Зокрема, надається оцінка діям Віктора Януковича, міліцейських підрозділів «Беркут» та іншим особам і організаціям, які вчиняли протиправні дії»,- йдеться у пояснювальній записці.

Фото без опису

Ухваленою постановою Верховна Рада, зокрема, заявляє, що Революція Гідності — один з ключових моментів українського державотворення та виразник національної ідеї свободи.

У документі також ідеться про те, що розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності має бути завершене проведене ефективно; винуватці мають постати перед судом та в ході справедливого та неупередженого процесу притягнуті до відповідальності.

Верховна Рада у заяві наголошує, що акти приниження людської гідності, які відбувалися на Майдані Незалежності у Києві, а так само в інших місцях столиці та різних населених пунктах по всій державі, не мають повторитися.

«Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір — бути частиною Європи. Герої Небесної Сотні — українці та іноземці, віддали життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Пам’ять про їхній героїчний чин є частиною історії національного державотворення», - йдеться у заяві.

Наголошується, що узурпація влади однією з її гілок, партією чи окремим посадовцем є абсолютно недопустимим явищем, що спричиняє довготривалі тяжкі наслідки.

Парламент також зауважує, що трагічні події Революції Гідності, анексія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також триваюча збройна агресія Російської Федерації та окупація нею окремих районів Донецької та Луганської областей стались не в останню чергу внаслідок політики Віктора Януковича та сформованого ним злочинного режиму, який підтримувався Російською Федерацією і діяв всупереч національним інтересам України.

У заяві засуджується як така, що завдала непоправної шкоди державі та суспільству, діяльність окремих працівників «Беркуту», міліціонерів, військовослужбовців внутрішніх військ, судових виконавців, прокурорів, суддів та інших посадових і службових осіб під час Революції Гідності.

Верховна Рада підкреслює, що мирні зібрання є надзвичайно дієвим інструментом громадського контролю за інститутами публічної влади, а безпека учасників мирних зібрань усіх видів і форм, як і їхнє право висловлювати свою думку, мають бути захищені державою.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь