У Чернівецькій області 100 відсотків об’єктів передані у комунальну власність громад, - дані моніторингу Мінрегіону

Дата: 18.02.2021 11:44
Кількість переглядів: 293

Фото без описуТриває передача об’єктів спільної власності територіальних громад району до комунальної власності територіальних громад. За даними моніторингу Мінрегіону, станом на 15 лютого 2021 року, загалом 97,7% об’єктів громади вже готові взяти на свій баланс (надали згоду).

Інформація про процес передачі майна по кожній області є у презентації Мінрегіону (ЗАВАНТАЖИТИ).

Цього тижня варто відзначити показники Львівщини, де вже прийняті рішення по усім об’єктам, а отже область увійшла до трійки лідерів разом з  Житомирською і Чернівецькою областями.

Найповільніше проходить процес передачі майна в Луганській (68%) і Донецькій (86,3%) областях.

Як відомо, Верховна Рада України прийняла Закон України від 15.12.2020 № 1081-ІХ «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», яким визначено, що районні ради здійснюють передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст у власність сільських, селищних, міських територіальних громад установ та закладів, розташованих на їхній території, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного Кодексом (п.39 «Прикінцевих та перехідних положень»). З 1 січня 2021 року видатки на функціонування зазначених установ і закладів здійснюються з бюджетів таких територіальних громад.

Нагадаємо, експерти Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) підготували роз’яснення щодо передачі майна зі спільної комунальної власності.

Також експерти Офісу підтримки реформи з децентралізації при Мінрегіоні підготували відповіді на запитання щодо передачі об’єктів цивільних прав зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району у власність територіальної громади, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України.

Крім того, ТУТ можна завантажити "Практичний посібник з питань реорганізації органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств" від Асоціації міст України.

Джерело: DukNews


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь