A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Кількість адміністративних послуг, які надають у громадах Буковини, постійно зростає

Дата: 09.02.2021 11:51
Кількість переглядів: 312

Фото без описуУпродовж 2021 року заплановано відкриття нових ЦНАПів в у 12 ОТГ краю   Адміністративні та соціальні послуги стануть максимально доступними для кожного буковинця. Адже, завдяки реформі децентралізації, оформити субсидії, зареєструватися як підприємець або ж змінити реєстрацію місця проживання можна буде безпосередньо у своїй громаді. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Із початку року фахівці Департаменту регіонального розвитку, Департаменту соціального захисту населення та Служби у справах дітей облдержадміністрації консультують працівників місцевих рад громад щодо того, як розширити перелік соціальних та адміністративних послуг на місцях. Вони відвідують територіальні громади та надають методичну допомогу, зокрема й щодо створення ефективної мережі ЦНАПів.

Щоб громадяни могли отримувати адміністративні послуги швидко, якісно та доступно, передбачено, що ЦНАПи функціонуватимуть у всіх 52 громадах Буковини. Наразі створено їх у 18 територіальних громадах області.

Упродовж 2021 року заплановано відкриття нових ЦНАПів в рамках Програми «U-LEAD з Європою» у 12 ОТГ краю.

– Втілюватимуть цей проєкт поетапно. Однак найбільш затребувані послуги вже можна отримати в органах місцевого самоврядування. Частину довідок чи виписок та витягів із реєстрів має право надавати і староста. Зокрема, довідки з місця проживання (реєстрації), про склад сім’ї, акт обстеження умов проживання та інші, – пояснює заступниця директора Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Христина Марчук.

У рамках реалізації реформи децентралізації кількість адміністративних послуг, які надають через ЦНАПи, постійно зростає.

Також в області триває активна робота над реалізацією проєкту «Соціальна громада». Він передбачає, що всі документи оформлятиме працівник ЦНАПу на місці, а опісля передаватиме їх у відділення соціального захисту того чи іншого району. Це максимально наблизить послуги соціального характеру до кожного мешканця та дасть змогу опрацьовувати документи в електронному вигляді, що значно скоротить час прийняття рішення.

Фахівці Чернівецької ОДА і надалі продовжують надавати консультації територіальним громадам із основних напрямів їх роботи.

Джерело:Pogliad.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь