Кількість адміністративних послуг, які надають у громадах Буковини, постійно зростає

Дата: 09.02.2021 11:51
Кількість переглядів: 334

Фото без описуУпродовж 2021 року заплановано відкриття нових ЦНАПів в у 12 ОТГ краю   Адміністративні та соціальні послуги стануть максимально доступними для кожного буковинця. Адже, завдяки реформі децентралізації, оформити субсидії, зареєструватися як підприємець або ж змінити реєстрацію місця проживання можна буде безпосередньо у своїй громаді. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Із початку року фахівці Департаменту регіонального розвитку, Департаменту соціального захисту населення та Служби у справах дітей облдержадміністрації консультують працівників місцевих рад громад щодо того, як розширити перелік соціальних та адміністративних послуг на місцях. Вони відвідують територіальні громади та надають методичну допомогу, зокрема й щодо створення ефективної мережі ЦНАПів.

Щоб громадяни могли отримувати адміністративні послуги швидко, якісно та доступно, передбачено, що ЦНАПи функціонуватимуть у всіх 52 громадах Буковини. Наразі створено їх у 18 територіальних громадах області.

Упродовж 2021 року заплановано відкриття нових ЦНАПів в рамках Програми «U-LEAD з Європою» у 12 ОТГ краю.

– Втілюватимуть цей проєкт поетапно. Однак найбільш затребувані послуги вже можна отримати в органах місцевого самоврядування. Частину довідок чи виписок та витягів із реєстрів має право надавати і староста. Зокрема, довідки з місця проживання (реєстрації), про склад сім’ї, акт обстеження умов проживання та інші, – пояснює заступниця директора Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Христина Марчук.

У рамках реалізації реформи децентралізації кількість адміністративних послуг, які надають через ЦНАПи, постійно зростає.

Також в області триває активна робота над реалізацією проєкту «Соціальна громада». Він передбачає, що всі документи оформлятиме працівник ЦНАПу на місці, а опісля передаватиме їх у відділення соціального захисту того чи іншого району. Це максимально наблизить послуги соціального характеру до кожного мешканця та дасть змогу опрацьовувати документи в електронному вигляді, що значно скоротить час прийняття рішення.

Фахівці Чернівецької ОДА і надалі продовжують надавати консультації територіальним громадам із основних напрямів їх роботи.

Джерело:Pogliad.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь