A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Патріотизм є нагальною потребою держави

Дата: 30.01.2021 13:55
Кількість переглядів: 519

Фото без описуНа сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є проблема виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, активної громадянської позиції, сприяння усвідомленню учнями свого громадянського обов’язку на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей.
Патріотизм є нагальною потребою держави, якій необхідні національно свідомі громадяни, здатні забезпечити країні гідне місце в цивілізованому світі.

У середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів с.Лівинці з 25 по 29 січня  проходив тиждень патріотичного виховання «Борці за волю України», присвячений таким знаменним датам, як День пам’яті героїв Крут, Міжнародному Дню пам’яті жертв Голокосту та 130 – річчю з Дня народження українського поета, перекладача, публіциста та новатора поетичної форми Павла Тичини.
Розпочався тиждень з виконання Державного Гімну України (по класах). Упродовж  тижня у школі відбулася низка заходів патріотичного спрямування. Заступник директора з виховної роботи Мельницька О.В. розробила план заходів тижня, спрямованих на активізацію діяльності педагогічного та учнівського колективів в напрямку виховання свідомого патріота, виходячи з потенційних та виховних можливостей закладу. У шкільній бібліотеці, завдяки Перепічці Г.В., функціонувала книжкова виставка  літератури  «Історія України 1918 років».
Протягом тижня класні керівники 1-11 класів провели уроки пам’яті  «Крути – символ національної честі і військової доблесті» та бесіди на тему «Голокост в Україні: пам’ять і уроки».
26 січня пройшов конкурс малюнків «Крути – наша слава, наша історія» , а 27 січня педагог-організатор Цуркан А.В. та голова Ради старшокласників, учениця 10 класу, Власова А.Я. провели засідання круглого столу «Праведники світу»  для учнівського самоврядування.
Традиційний конкурс читців патріотичних  віршів та поезії П.Тичини, який підготувала вчитель української мови Ткач С.О., справив на слухачів глибоке враження. Діти виконували вірші зворушливо, з піднесенням.
Закінчився тиждень для учнів школи віртуальною виставкою фотоматеріалів «Місця, пов’язані з пам’яттю про Голокост (9-11 кл.)», яку підготував педагог організатор Мельницький І.В.
Тож виховуючи патріотів, ми піклуємося про майбутнє України. Ми маємо надію, що навчимо дітей жити з вірою в майбутнє нашої незалежної держави і пам’ятати, що є святині, які ні з чим не можна зрівняти: Батьківщина, відданість народу й тій землі, де народися і виріс! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь