Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

ЗАХАРЧУК ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ с. Оселівка

Дата: 25.01.2021 13:28
Кількість переглядів: 410

Професор кафедри медичної біології, генетики та фармацевтичної ботаніки БДМУ, доктор медичних наук
Захарчук Олександр Іванович
Народився 8 липня 1962 року в селі Оселівка Кельменецького району Чернівецької області. У 1989 році з відзнакою закінчив Чернівецький державний медичний інститут (нині – Буковинський державний медичний університет) за спеціальністю „Лікувальна справа”. Після закінчення інституту направлений на роботу старшим лаборантом кафедри медичної біології та генетики. У грудні 1989 року вступив до аспірантури, після завершення якої був прийнятий на посаду асистента кафедри медичної біології та генетики


Фото без опису

У червні 1993 року захистив кандидатську дисертацію на тему: „Участь шишкоподібного тіла в сезонних змінах циркадіанного ритму неспецифічної адаптації у старих щурів”. З вересня 2000 року по грудень 2012 року – доцент згаданої кафедри. 
У березні 2012 року в ДУ „Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В. Громашевського НАМН України” захистив докторську дисертацію на тему: „Клініко-імунологічні та епідеміологічні аспекти токсокарозу на Буковині”. 
З січня 2013 року працює на посаді професора кафедри медичної біології, генетики та фармацевтичної ботаніки Буковинського державного медичного університету. 
У 2007 році пройшов спеціалізацію з паразитології.
Напрями наукових досліджень: роль шишкоподібної залози в хроноритмах імунітету в людини і тварин; епідеміологічні та клініко-імунологічні особливості паразатирних інвазій. 
У наукових працях з’ясовано роль і місце шишкоподібної залози в регуляції хроноритмів неспецифічної адаптації під час старіння; особливості перебігу токсокарозної інвазії та інших паразитозів на Буковині.
Автор понад 190 наукових праць, з-поміж яких 3 монографії, 2 підручники, рекомендовані МОЗ і МОН України, більше 20 навчальних посібників, методичні рекомендації, 6 деклараційних патентів України на корисну модель та 5 посвідчень на раціоналізаторські пропозиції.
Працював заступником декана фармацевтичного факультету, був членом ректорату, членом центральної методичної комісії, заступником голови вченої ради фармацевтичного факультету. Керував народним аматорським ансамблем пісні й танцю „Трембіта”. 
Нагороджений медаллю „За трудовую доблесть”. Неодноразово заохочувався почесними відзнаками навчального закладу, міста Чернівців та Чернівецької області. 
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь