УДМС у Чернівецькій області: взаємодіємо з людьми, які користуються кріслом колісним

Дата: 16.10.2024 19:06
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

Крісло колісне – не візок, яким ми користуємось у супермаркеті. Це частина особистого простору людини, тож чіпати чи пересувати його без дозволу не можна. Це стосується й милиць та інших допоміжних засобів.

Якщо ви бачите поруч з людиною собаку-терапевта або собаку-поводиря (часто вони мають жовту стрічку на нашийнику), пам’ятайте, ця собака – на службі: її не можна торкатися, гладити, кликати тощо.

Головне у взаємодії з людиною з інвалідністю – фокусуватись на ній самій, а не на її інвалідності. І нехай крісло колісне чи будь-які інші допоміжні засоби не стають перепоною для вашого спілкування.

Більше інформації у «Довіднику безбарєрності» тут: https://2cm.es/LU-J .

Довідково:

Апарат та 7 територіальних підрозділів УДМС у Чернівецькій області  облаштовані пандусами для пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями, у 3-х підрозділах потреба у пандусах відсутня у зв’язку з розташуванням адміністративних приміщень на першому поверсі. У одному відділі УДМС, що розташований на другому поверсі, для осіб з інвалідністю спеціально обладнано окремий службовий кабінет на І поверсі, в якому функціонують робочі станції для надання всіх видів адміністративних послуг у сферах міграції. 

Управління ДМС у

Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь