29 вересня – День пам’яті трагедії в Бабиному Яру

Дата: 29.09.2024 09:54
Кількість переглядів: 86

Фото без опису29 вересня вшановуємо пам’ять жертв масових розстрілів, які здійснювали нацисти у Бабиному Ярі під час окупації Києва в 1941–1943 роках.

Цього дня у 1941 році в урочищі Бабин Яр німецькі нацисти розстріляли близько 22 тисяч невинних людей. Інших загнали на ніч у порожні гаражі на вулиці Табірній (сучасна Дорогожицька) і вбили 30 вересня. Впродовж цих страшних двох днів цинічно було вбито понад 33 тисячі людей. Наймолодшій жертві було лише три дні, а найстаршій — 103 роки. 

Бабин Яр став великою братською могилою для десятків тисяч людей, яких окупанти вважали «зайвими». Розстріли там тривали аж до визволення Києва в жовтні 1943 року від окупантів.

Та ми навіть уявити не могли, що геноцид знову прийде на українську землю. Що в сучасному світі на території вільної незалежної країни повторяться ці жахливі події та знову на нашій землі вбивають невинних людей. Багато українських міст, селищ, сіл зазнали злочинів російських окупантів. Світ побачив жорстокі масові вбивства рашистами чоловіків, жінок, дітей, літніх людей, тварин, жахливі тортури, спалені тіла закатованих…

Сьогоднішній день нагадує нам про важливість миру в нашому світі. Ця трагедія забуттю не підлягає...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь