Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

«Гайд безбар’єрних подій» для надавачів адміністративних послуг

Дата: 23.07.2024 15:38
Кількість переглядів: 82

Фото без описуОкремий розділ «Довідника безбар’єрності» (https://bit.ly/3wdrgnO) «Гайд безбар’єрних подій» містить правила, яких варто дотримуватися продавцям/ надавачам послуг/представникам служб охорони під час спілкування з відвідувачами з особливими потребами.

В рекомендаціях зокрема зазначено:

«Учасники маркету/ надавачі послуг/ працівники служб охорони мають дотримуватися правил доступності, безбар’єрності і толерантності. Важливо практикувати, застосовувати, а також не забувати регулярно оновлювати свої знання.

Завжди ставтеся до гостя з повагою та ввічливістю. Детально про це розповідає розділ «Правила мови» (https://bf.in.ua/rules/ ).

Використовуйте коректні терміни та пам’ятайте про принцип «people-first language»: спочатку називається людина, а потім її відмінність. Перевірити знання сучасної термінології можна у розділі «Словник» (https://bf.in.ua/glossary/ ) . 

Будьте уважними з відвідувачами та проявляйте зацікавленість потребами гостей.

Надавайте допомогу гостям тільки за їхньою згодою та відповідно до їхніх вказівок (більше про правила взаємодії з повагою до людини у розділі «Етика взаємодії з різними людьми» (https://bf.in.ua/ethics/ )). 

Не втручайтесь у приватний простір гостя. Не торкайтесь без дозволу людей чи їхнього майна, зокрема й крісла колісного.

Зберігайте конфіденційність. Йдеться про будь-які особисті чи медичні дані, а також інформацію про особу, отриману під час надання послуги. Обговорювати приватні дані з іншими людьми категорично заборонено.

Потурбуйтеся про безпеку та безбар’єрну евакуацію. Співробітники установи повинні дотримуватися правил безпеки під час роботи та взаємодії з клієнтами. Охоронці мають уміти надавати допомогу, створювати шляхи евакуації (http://surl.li/mmouhh ) для гостей з різними формами інвалідності та у разі потреби організовувати супровід.

Управління ДМС у

Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь