Чи будуть вихідними 26 грудня 2022 року та 2 і 9 січня 2023 року?

Дата: 21.12.2022 09:46
Кількість переглядів: 225

Фото без описуДержавна служба з питань праці інформує: Кодекс законів про працю України визначає 12 днів на рік як святкові і неробочі дні, в які робота не проводиться (зокрема, Новий рік та Різдво Христове).

У мирний час громадяни знали, якщо свято припадає на суботу або неділю – відпочиваємо ще й у понеділок. Взимку 2022-2023 років мали би бути вихідними днями понеділки 26 грудня (перенесення вихідного з 25.12.2022), 2 січня (перенесення вихідного з 01.01.2023) та 9 січня (перенесення вихідного з 07.01.2023).

Але під час війни все по-іншому. Святкові дні не є вихідними і не переносяться на наступний день після святкового або неробочого.

Тому 26 грудня, 2 січня та 9 січня є звичайними робочими днями, які враховуються у нормі кількості робочих днів на рік (стаття 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

Однак, якщо роботодавець разом з трудовим колективом ухвалили рішення про збереження додаткових вихідних під час дії воєнного стану шляхом відповідних положень колективного договору – ці дні виключаються із норми робочого часу на місяць та на рік і у разі проведення роботи в ці дні, вона оплачується за правилами роботи у вихідний день.

Фото без опису

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь