Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Про перерахунок пенсій

Дата: 29.11.2022 18:03
Кількість переглядів: 85

Фото без описуЗ 1 грудня 2022 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області проведено перерахунок пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатним членам їх сімей у зв’язку зі зміною показника середньої заробітної плати, який застосовується при обчисленні пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника виходячи з заробітку, одержаного за роботу в зоні відчуження. Перерахунок проведено 25 особам. Середній розмір підвищення склав 7478,67 грн.

З грудня проведено перерахунок пенсій у зв’язку з підвищенням на 66 грн. прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зріс з 2027 до 2093 грн.). Перерахунку підлягають всі складові пенсійної виплати, які залежать від прожиткового мінімуму. У зв’язку із зазначеним, з 1 грудня зросли розміри мінімальної та максимальної пенсії (становитимуть 2093 та 20930 грн. відповідно). Перерахунок проведено автоматично, без необхідності додаткового звернення пенсіонерів, за наявними в органі Пенсійного фонду даними про стаж, підвищення, факт роботи.

Також на виконання рішення Уряду від 15.09.2021 (постанова №963) з 01.12.2022 збільшено мінімальну пенсійну виплату для осіб, які не працюють та не досягли 70-річного віку. Зокрема, за наявності в них страхового стажу не менше 30 років у жінок та 35 років у чоловіків гарантований розмір пенсійної виплати складає 2500 грн. За наявності стажу меншої тривалості, розмір мінімальної пенсійної виплати обчислюється пропорційно до наявного стажу, виходячи з розміру 2500 грн. В області перераховано пенсії 36 тис. пенсіонерів, середній розмір підвищення склав 62,37 грн.  Для осіб, які на даний час значаться працюючими, зазначений мінімальний розмір пенсійної виплати встановлюватиметься з дати звільнення з роботи/ припинення діяльності, пов’язаної з отриманням доходу. Нагадуємо, що про факти працевлаштування, звільнення з роботи, початку чи припинення діяльності, пов’язаної  з отриманням доходу, необхідно своєчасно повідомляти органи Пенсійного фонду шляхом подання відповідної заяви.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь