A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Буковинський бізнес сплатив до територіальних скарбниць на 461,1 млн грн єдиного податку

Дата: 15.10.2022 12:42
Кількість переглядів: 110

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, за три квартали 2022 року суб’єкти малого підприємництва Буковини перерахували до місцевих скарбниць понад 461,1 млн грн єдиного податку, що на 46,3 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року.

Наразі лідерами зі сплати єдиного податку є фізичні особи-підприємці – ними сплачено до місцевих бюджетів 377,7 млн грн.

Юридичні особи – платники єдиного податку III групи перерахували до місцевих скарбниць 65,1 млн грн, сільськогосподарські товаровиробники  – 18,3 млн гривень.

У податковому відомстві Буковини наголошують у 2022 році ФОП - платники ЄП першої - другої груп мають сплачувати фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними.

Відтак, буковинські ФОПи - платники ЄП першої та другої груп зобов'язані виконувати свій податковий обов'язок та сплачувати єдиний податок.

Податківці акцентують, єдиний податок є одним із податкових платежів, надходження яких стабільно поповнюють місцевий бюджет та забезпечують фінансування територіальних громад.

 

Актуальне запитання – відповідь щодо отримання ліцензії

Чи може СГ подати заяву та документи для отримання ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пального, зберігання пального через Електронний кабінет?

 Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, пп. 17.1.13 п. 17.1 ст. 17 Податкового кодексу України передбачено, що платник податків має право самостійно обирати спосіб взаємодії з контролюючим органом в електронній формі через Електронний кабінет, якщо інше не встановлено ПКУ.

Порядок функціонування Електронного кабінету визначається наказом Міністерства фінансів України від 14.07.2017 № 637, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 01.08.2017 за № 942/30810 (зі змінами).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету дозволяє платнику надіслати лист, який містить заяву та документи необхідні для отримання ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пального, зберігання пального, крім ліцензії на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі пальним, роздрібну торгівлю пальним, зберігання пального з метою подальшої його реалізації іншим споживачам.

 

Запитання – відповідь щодо оподаткування благодійної допомоги

Чи підлягає оподаткуванню ПДФО благодійна допомога, у тому числі гуманітарна допомога, яка надходить у вигляді майна (безоплатно виконаної роботи, наданої послуги)?

 Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, відповідно до п.п.170.7.1 п.170.7 ст.170 Податкового кодексу України не оподатковується та не включається до загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку благодійна, у тому числі гуманітарна допомог, яка надходить на його користь у вигляді коштів або майна (безоплатно виконаної роботи, наданої послуги) та відповідає вимогам, визначеним цим пунктом.

Для цілей оподаткування благодійна допомога поділяється на цільову та нецільову.

Цільовою є благодійна допомога, що надається під визначені умови та напрями її витрачання, а нецільовою вважається допомога, яка надається без встановлення таких умов або напрямів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь