A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

За п’ять місяців платники Буковини сплатили понад 3 млрд грн податкових платежів

Дата: 04.06.2022 18:51
Кількість переглядів: 125

Фото без описуУпродовж січня – травня поточного року платники податків Чернівецької області сплатили до зведеного бюджету 3 млрд 016 млн грн податків, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зафіксовано зростання сум сплачених  податків на 464 млн грн. Повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій  Шпак та зазначив, що якби не було складно, платники податків продовжують підтримувати економіку держави.

В розрізі основних платежів до державного бюджету найбільшу частку складають – понад 480,4 млн грн податок на додану вартість; 356,2  млн грн податок на доходи фізичних осіб; 132,1 млн грн військовий податок та 138,7 млн грн податок на прибуток.

Серед надходжень до місцевих бюджетів  понад  71 відсоток склав податок на доходи фізичних осіб, його надійшло  понад 1311,4 млн грн. Платники єдиного податку сплатили 272,3 млн грн. Платники майнових податків сплатили 158,2 млн грн. (землекористувачі забезпечили місцевим бюджетам понад 127,6 млн грн, власники нерухомого майна, відмінного від землі 30,1 млн грн).

Загалом суб'єкти господарювання Буковини сплатили до Зведеного бюджету на 100 млн грн. більше, ніж  було заплановано відповідно до індикативних показників Міністерства фінансів України.

Крім того роботодавці та підприємництво області сплатили 1 млрд 906 млн грн єдиного соціального внеску, що 349,8 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року. 

Дякуємо всім платникам за фінансову підтримку нашої держави!

Перелік підстав, які дозволяють проводити фактичні перевірки

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, фактична перевірка проводиться за наявності хоча б однієї з таких підстав:

- отримання у встановленому законодавством порядку від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, що свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення;

- отримання письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Під час проведення фактичної перевірки податкові органи мають право отримувати від суб'єктів господарювання документи та/або інформацію, які підтверджують вартість придбання товару, що є предметом перевірки.

У разі виявлення порушень законодавства про ціни і ціноутворення за результатами проведення фактичної перевірки такі порушення зазначаються в окремому акті про результати фактичної перевірки, який надсилається до органу, уповноваженого приймати рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Якщо платник податків не погоджується з виявленими під час фактичної перевірки порушеннями законодавства про ціни і ціноутворення, він надсилає свої зауваження до органу, уповноваженого приймати рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

До уваги платників ПДВ: податкові накладні за лютий-травень 2022 року необхідно зареєструвати до 15 липня 2022 року

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що з 1 червня набув чинності Закон України від 12.05.2022 № 2260-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану" яким повертаються обов'язок реєстрування податкових накладних та РК, звітування та сплати податків й проведення камеральних перевірок декларацій.

Законом передбачено, зокрема, наступне:

- реєстрація податкових накладних за лютий-травень 2022 року передбачена до 15 липня 2022 року;

- платники податків звільняються від відповідальності за несвоєчасну звітність чи сплату податків за період з 24 лютого 2022 року, якщо ці податкові обов'язки були виконані протягом 60 днів із дня відновлення таких можливостей;

- відновлюється обов'язковий зв'язок сплати податків та звітність для платників, які мають можливість своєчасно виконувати цей обов'язок. Перелік документів, які підтверджують подальшу неможливість виконання по їх обов'язкам, встановлений Мінфіном;

- платники податку, які перейшли на спрощену систему оподаткування зі сплатою 2% податку, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання додаткових обов'язкових повідомлень з 24 лютого 2022 року до переходу на систему спрощення, за умови виконання таких обов'язкових заходів протягом 60 днів із дня переходу на спрощену систему.

У відомстві також наголошують, що платники податків, які виправлять помилки до 20 липня 2022 року, звільняються від штрафних санкцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь