A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Затверджена Форма податкової декларації платника єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки

Дата: 16.05.2022 19:07
Кількість переглядів: 149

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що форма податкової декларації платника єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу затверджена наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 № 124 «Про затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.05.2022 за № 495/37831. Цей наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування (06.05.2022).

На офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів розміщена електронна форма Податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні: за ідентифікатором форми F0103203 (для фізичних осіб – підприємців), за ідентифікатором форми J0103203 (для юридичних осіб).

20 травня 2022 року - останній день подання податкової декларації платника єдиного податку 3 групи за ставкою 2 відсотки за квітень 2022 року.

 

Від початку року податківці області облікували 1693 новостворених платників

Загалом на початок травня 2022 року у податковій службі області обліковується 61348 платників податків. З них 17672 юридичних осіб та 43117 фізичних осіб-підприємців та 559 осіб які здійснюють незалежну професійну діяльність - інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Впродовж січня – квітня 2022 року розпочали свій бізнес1693, з них – 271 юридичні особи та 1519 фізичних осіб-підприємців, у квітні 2022 року 418. Кількість зареєстрованих  за 4 місяці цього року менша на 663 особи проти аналогічного періоду 2021 року.

Разом з тим припинили свою діяльність 1606, з них з них – 54 юридичні особи та 1552 фізичні особи-підприємці, а це теж на 258 менше ніж торік. Тобто загальна динаміка (+213) до минулого року.

Щодо фізичних осіб, то у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків Чернівецької області зареєстровано 879746 фізичних осіб. Впродовж січня – квітня 2022 року  зареєстровано 3582 громадян, у тому числі на 120 іноземців. В Окремому реєстрі перебуває на обліку 12704 мешканці області. Це особи, які через свої релігійні чи інші переконання відмовилися від присвоєння їм номера облікової картки платника податків та обліковуються у згаданому реєстрі за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією і номером паспорта.

 

Інформацію про податковий борг буковинці можуть отримати онлайн

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що фізична особа – громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через інтегровану систему електронної ідентифікації – https://id.gov.ua/  або за допомогою мобільного застосунку «ДІЯ».

У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу Електронного кабінету доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). При цьому червоним кольором позначено суми заборгованості перед бюджетом. Крім цього, у разі виникнення у платника податків податкового боргу, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення. Податкова вимога може надсилатися (вручатися) контролюючим органом за місцем обліку платника податків, в якому обліковується податковий борг платника податків.

Податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі збільшення загальної суми податкового боргу до розміру, що перевищує сто вісімдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, контролюючий орган надсилає (вручає) податкову вимогу такому платнику податків. Слід зазначити, що фізичні особи – громадяни мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу: за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо нарахованої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) для проведення звірки даних щодо нарахованої суми транспортного податку.

Для проведення звірки щодо плати за землю фізичні особи мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь