A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Україна домовилася з Польщею про постачання пального – Свириденко

Дата: 10.05.2022 19:09
Кількість переглядів: 144

Польща може виступити великим транзитером палива для України, забезпечуючи надходження понад 200 тисяч тонн продукції щомісячно. Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко після завершення польсько-українського енергетичного форуму, який відбувся у Варшаві і був присвячений розв’язанню кризи, що склалася на паливному ринку України.

«Нам вдалось посадити за один стіл представників польського та українського бізнесу, а також логістичні підприємства і компанії, які керують паливною інфраструктурою. Це дозволило знайти практичні рішення для збільшення об’єму поставок у найближчий час», – написала вона у Facebook.

Зокрема, за її словами, під час форуму йшлося про конкретні механізми отримання додаткових об’ємів пального від польських трейдерів, знайдено технічні можливості для збільшення перевалки необхідних об'ємів та отримано підтвердження від однієї з провідних польських компаній PERN SA щодо додаткових потужностей.

«Також, для збільшення відвантажень синхронізували графіки роботи нашої АТ «Укрзалізниці» та польської PKP, які тепер в оперативному режимі можуть миттєво вирішувати проблемні питання», - зазначила Свириденко.

Перша віцепрем’єрка висловила сподівання, що вже найближчим часом паливні ресурси доставлятимуться швидше, а на українських заправках зникнуть черги.

В уряді розраховують, що зможуть також залучити нафтопродукти із США, регіону Амстердам-Роттердам-Антверпен (АРА), німецьких, скандинавських і балтійських нафтопереробних заводів.

Доставлятися пальне буде комбінованими видами транспорту через Польщу.

Нагадаємо, днями Свириденко повідомила, що протягом найближчих тижнів Україна та Канада завершать роботу над розширенням угоди про зону вільної торгівлі на послуги та інвестиції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь