A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Дністровською окружною прокуратурою проведено аналіз стану організації роботи з розгляду звернень і запитів, особистого прийому та забезпечення доступу до публічної інформації.

Дата: 12.04.2022 16:33
Кількість переглядів: 181

Фото без описуВ процесі проведення аналізу встановлено, що впродовж 2021 року до Дністровської окружної прокуратури надійшло 134 звернення, що на 21,6% менше, ніж за аналогічний період 2020 року - 182. З них, вирішено - 76, проти 128 (на 41% менше).

Кількість задоволених з кількості вирішених звернень протягом 2021 року становить 5, проти 1 за аналогічний період 2020 року (на 80 % більше).

Впродовж 2021 року 25 звернень направлено в інші відомства для прийняття рішення та надання відповіді заявникам, що на 50,2 % менше, ніж у 2020 році - 54.

Крім того, 20 звернень виключено з обліку у зв'язку із внесенням відомостей до ЄРДР, проти 37 у 2020 році (на 36% менше).

Повторні звернення на адресу окружної прокуратури не надходили. У 2020 році - 8 (на 100% менше).

Впродовж 2021 року до окружної прокуратури надійшло 4 дублетних звернення, проти 10 у 2020 році (на 60% менше).

В процесі аналізу встановлено, що в 2021 році заявникам повернуто або залишено без розгляду 7 звернень, у 2020 - 1 (на 700% більше). Залишок нерозглянутих звернень станом на 31.12.2021 становив 2 звернення, аналогічно у 2020 році.

Найбільшу кількість із вирішених звернень у 2021 році складають звернення з питань досудового розслідування - 35, що на 50,3% менше, ніж за 2020 рік - 68.

З питань додержання законодавства при виконанні рішень судів та інших органів розглянуто 1 звернення, 2020 рік - 2 (на 50% менше).

З питань представництва інтересів держави в суді у 2021 році на розгляд надійшло 2 звернення, у 2020 році - 0 (на 200% більше).

З інших напрямів прокурорської діяльності звернення не надходили.

Серед причин надходження звернень - необізнаність заявників про те, що органи прокуратури позбавлені повноважень щодо проведення перевірок у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Найчастіше особи звертаються до органів прокуратури зі зверненнями у формі заяв та скарг. Тематика скарг - прохання про проведення перевірок у порядку нагляду; активізація стану досудового розслідування та проведення слідчих дій.

У 2021 році прокурорами задоволено 5 звернень громадян з питань досудового розслідування, зокрема, про ознайомлення з матеріалами провадження, отримання копій матеріалів, скасування постанов про закриття кримінальних проваджень, тощо.

Звернення з питань представництва інтересів держави в суді у 2021 році не задовольнялись.

Строки, якість та виконавську дисципліну під час розгляду звернень в цілому дотримано (у тому числі заяв, клопотань, скарг, поданих в порядку кримінального процесуального законодавства).

Повторні звернення до окружної прокуратури впродовж 2021- року не надходили.

Відповіді на звернення громадян надавались безпосередньо керівником прокуратури, на звернення та скарги у кримінальних провадженнях - процесуальними керівниками.

Звернень від осіб з інвалідністю внаслідок війни, скарг на рішення, дії, - бездіяльність перших заступників, заступників керівників, звернень з резонансних питань до прокуратури не надходило.

У 2021 році до окружної прокуратури надійшов 1 депутатський запит.

В ході аналізу змісту депутатського звернення приватного інтересу не встановлено.

У 2021 році до окружної прокуратури надійшов 1 адвокатський запит, який розглянуто у встановленому порядку. Випадки порушення адвокатами порядку подання адвокатського запиту відсутні.           

На визначену електронну адресу прокуратури у 2021 році надійшло 4 звернення громадян. За результатами розгляду 2 звернення - відхилені, 2 -  визнані дублетними.

На телефон «гарячої лінії» звернення у 2021 році не надходили.

Рішення за наслідками розгляду скарг, заяв, клопотань, адвокатських запитів у порядку кримінального процесуального та адміністративного судочинства не оскаржувались.

Стан організації роботи щодо забезпечення доступу до публічної інформації

Загальний контроль за своєчасністю оприлюднення обов'язкової інформації в порядку, визначеному відомчими нормативними актами, та за використанням інформації з обмеженим доступом здійснюється керівництвом прокуратури.

Порушень дотримання порядку оформлення запитів на інформацію, ведення їх обліку не встановлено.

Упродовж 2021 року до окружної прокуратури надійшов 1 запит на інформацію, який вирішено у встановленому порядку.

Проведення особистого прийому громадян

У 2021 році на особистому прийомі керівником окружної прокуратури прийнято 2 осіб.

За результатами розгляду звернень з особистого прийому: 1 - надано роз'яснення; 1 - виключено з обліку звернень у зв'язку з внесенням до ЄРДР.

Рішення про задоволення звернень з особистого прийому не приймались.

 

Дністровська окружна прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь