A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Впродовж березня 2022 року до зведеного бюджету буковинці сплатили понад 567,6 млн гривень податків

Дата: 05.04.2022 16:57
Кількість переглядів: 153

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що сума сплачених податків у березні 2022 року перевищує аналогічні надходження березня 2021 року на 45,5 млн грн. Загалом у першому кварталі 2022 року до зведеного бюджету надійшло 1 млрд 745,2 млн грн податкових платежів, що більше як у першому кварталі 2021 року на 202,0 млн грн, темп росту надходжень становить 13,1 відсоток.

Фактичний збір до державного бюджету склав 713,7 млн грн, що на 48,9 млн грн, або 7,4 відсотки більше рівня надходжень січня - березня 2021 року. Місцеві бюджети  територіальних громад отримали понад 1 млрд 31,4 млн грн, що більше як за аналогічний період того року на 153,1 млн грн, темп росту надходжень становить 17,4 відсотки.

Суми сплачених податкових платежів підтверджують, що платники області як ніколи розуміють про фінансові потреби країни та про те, що кожна гривня сплачених податків наближає перемогу над ворогом.

Честь і хвала нашим платникам. Слава Україні!

При втраті реєстраційного номера облікової картки (ідентифікаційного номера) громадяни можуть звернутись до будь-якого податкового органу

Роз’яснюють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. За зверненням фізичної особи, її представника податковий орган видає документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків  (картка платника податків), крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний податковий орган і мають відмітку у паспорті. У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків.

При необхідності повторного отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, з причини втрати або зіпсування такого документа фізична особа – платник податків подає до податкового органу заяву про внесення змін до Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР. Для заповнення Заяви за ф. №5ДР використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, особа пред’являє:

довідку про внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру та видані документи, що складається у формі витягу з Реєстру;

довідку про реєстрацію місця проживання/перебування особи, видану органом реєстрації, якщо після формування витягу з Реєстру змінилися дані щодо місця проживання особи;

довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або довідку, що підтверджує місцеперебування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї (за наявності таких документів).

Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі (картка платника податків), надається протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи, її представника до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи.

Громадяни України, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якого податкового органу. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до п’яти робочих днів.

Детальніше за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/578482.html

Електронні сервіси: Особистий ключ користувача, у якого завершується термін буде автоматично продовжено терміном на один рік

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що сертифікати користувачів КНЕДП ІДД ДПС, термін яких завершується, буде автоматично перевипущено ще на один рік.

Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Інформаційно-довідковим департаментом ДПС, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2022 року № 300 «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг», буде здійснено автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів користувачів за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Звертаємо увагу, що користувачі, яким не потрібно автоматичне формування нових сертифікатів, можуть скасувати діючі сертифікати одним із способів, наведених за посиланням:  https://acskidd.gov.ua/blokuvannya.

Податкові накладні можна буде зареєструвати після скасування воєнного стану

Наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Відтак, на період дії правового режиму воєнного стану платники ПДВ можуть відображати податковий кредит із ПДВ лише на основі первинних документів, складених відповідно до вимог закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», без реєстрації відповідної податкової накладної або розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних постачальником.

Протягом 6 місяців з дати припинення або скасування воєнного стану платники ПДВ зобов’язані уточнити суму свого податкового кредиту з ПДВ відповідно до даних Реєстру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь