A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Впродовж січня 2022 року буковинці до зведеного бюджету сплатили понад 545,8 млн гривень податкових платежів

Дата: 07.02.2022 17:22
Кількість переглядів: 163

Фото без описуПро це поінформував громадськість краю начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Шпак Віталій.

За його словами обсяг збору податкових платежів у січні 2022 року перевищив надходження січня 2021 року на 55,5 млн грн, або 11,3 відсотки.

Фактичний збір до державного бюджету склав 244,6 млн грн, що на 13,7 млн грн, або 5,9 відсотків більше рівня надходжень січня 2021 року. Місцеві бюджети територіальних громад отримали понад 301,3 млн грн, що більше як того року  на 41,8 млн грн., або плюс 16,1 відсоток.

В розрізі основних платежів до державного бюджету найбільшу частку складають – понад 157,6 млн грн податок на додану вартість; 54,4 млн грн податок на доходи фізичних осіб; 22,4 млн грн військовий податок.

Серед надходжень до місцевих бюджетів більше як 63 відсотки складає податок на доходи фізичних осіб – майже 192,0 млн грн. Суттєво підтримали бюджети територіальних громад і суб’єкти малого підприємництва «спрощенці» та продавці підакцизних товарів, які сплатили відповідно 61,6 млн грн єдиного податку та 11,5 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу. Землевласники та землекористувачі забезпечили місцевим бюджетам понад 24,8 млн грн.

Буковинські податківці щоденно проводять тренінги для фізичних осіб – підприємців щодо застосування РРО (ПРРО)

Головне управління ДПС у Чернівецькій області повідомляє, що у Центрах обслуговування платників щоденно впродовж лютого 2022 року податківці проводять безкоштовні тренінги - практикуми на тему: «Реєстрація та застосування РРО (ПРРО)».

Тренінги розраховані на фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку 2-4 групи і зобов’язані з 1 січня 2022 року застосовувати під час продажу товарів та наданні послуг РРО (ПРРО).

Адреси ЦОПів Чернівецької області за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

Перелік посадових осіб територіальних органів ДПС, відповідальних за надання консультацій щодо застосування та впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) за посиланням: https://tax.gov.ua/data/files/265771.pdf

Андрусів Олександра Віталіївна (напрямок реєстрація РРО (ПРРО) - телефон 0372(545629);

Бажанська Галина Олександрівна (контроль у сфері здійснення розрахункових операцій – телефон 0372(545856).

Які дії суб’єкта господарювання якщо був змінений кваліфікований електронний підпис касира для використання в ПРРО?

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що у разі зміни кваліфікованого електронного підпису касира для роботи з програмним реєстратором розрахункових операцій суб’єкту господарювання (користувачу) необхідно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою J/F1391802 із зазначенням даних про ідентифікатор ключа з нового сертифіката касира.

Нагадаємо, платники, які бажають зареєструвати програмні РРО можуть завантажити програмне забезпечення та отримати інформацію і відеоуроки щодо реєстрації ПРРО на вебпорталі в розділі «Програмні РРО», а  також отримати інформаційну підтримку в територіальних Центрах обслуговування платників за місцем своєї  реєстрації.

Для підтвердження права на пільгу з плати за землю та нерухомість необхідно подати заяву та документи

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, щороку власникам нерухомого майна та земельних ділянок нараховуються податки, які встановлюються рішеннями сільської, селищної або міської рад. Органи місцевого самоврядування також мають право визначати перелік пільгових категорій населення, щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, чи земельної плати.

Ознайомитися із рішеннями самоврядних органів та перевірити, чи людина має право на пільгу, чи ні, можна на сайті відповідної територіальної громади. Адже для того, аби фахівці податкової служби краю, нараховуючи вищевказані податки, застосували пільгу, громадянам необхідно звернутися із відповідними заявами про застосування пільги до податкових інспекцій за місцем реєстрації.

Платникам слід знати, до заяви необхідно долучити відповідні документи, які підтверджують належність особи до пільгової категорії, принагідно (за потреби) громадяни можуть провести звірку нарахованих сум.

У податковій службі наголошують, що звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм.

Перелік випадків, у яких фізичні особи зобов’язані повідомляти контролюючі органи про зміну облікових даних

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР або заяви за ф.№5ДРП (для осіб, які відмовились від податкового номера).

Наприклад, при зміні прізвища, ім’я, по батькові, адреси проживання, нумерації будинків, перейменування вулиць, заміни документа, що посвідчує особу, платник податків зобов‘язаний подати до відповідної податкової інспекції заяву про внесення змін за ф. №5ДР або ф. №5ДРП.

Звертаємо увагу, якщо громадяни не повідомляють податкові органи про внесені зміни, у подальшому такі платники податків можуть зіштовхнутися з неможливістю вчасно отримати листи, податкові повідомлення-рішення про сплату податку на нерухоме майно, земельного податку тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь