Топ-5 фактів про вакцину Moderna

Дата: 23.11.2021 18:32
Кількість переглядів: 200

Фото без описуModerna (mRNA-1273, Spikevax) – це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією та схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. Її використовують у країнах ЄС, Великій Британії, США, Австралії, а загалом у понад 70 країнах світу.

Moderna запобігає зараженню штамом «Дельта» на 73,1%, важкому перебігу та смерті від нього на 96,1%, за даними дослідження, проведеного в Катарі з 23 березня по 7 вересня 2021 року та опублікованого в науковому журналі “Nature”, Джерело: bit.ly/Nature_Moderna_Pfizer.

Уже понад 1,17 млн українців щепилися вакциною Moderna. Наразі доступні 2,85 млн доз.

Кожен флакон вакцини Moderna містить 10 доз. Відкритий флакон можна зберігати до 6 годин за температури від +2 до +25 °C. Після цього всі невикористані дози підлягають утилізації.

Для того, щоб українці могли щепитися без будь-яких затримок, Міністерство охорони здоров’я рекомендувало відкривати флакон з вакциною Moderna, навіть якщо охочих зробити щеплення цією вакциною менше за 10 осіб. Допускається відкриття флакону для проведення мінімум 6 щеплень. Тож охочі щепитись можуть це зробити, навіть якщо залишається кілька невикористаних доз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь