«Освіта Буковини 30: вектори якості та успіху».

Дата: 28.08.2021 12:10
Кількість переглядів: 320

Фото без описуНапередодні початку нового навчального року відбувся освітянський ювілейний регіональний форум «Освіта Буковини 30: вектори якості та успіху».
30-річчя системної трансформації сфери всіх рівнів освіти – від дошкільної – до вищої освіти та освіти дорослих – стали основними векторами під час обговорення на форумі. 

Розвиток освіти Буковини – це індикатор та яскравий показник того, як крайова влада спільно з органами місцевого самоврядування працює над тим, щоб кожен найменший українець здобував якісну освіту. Директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації доповіла про розвиток системи освіти Чернівецької області. 
Людвига Цуркан зауважила: «Упродовж цього відносно короткого 30-літнього періоду роль учительства краю кардинально змінилася: педагог став наставником, тьютором, модератором освітнього процесу. Змінилося матеріально-технічне оснащення закладів освіти, які стали діджиталізованими, збільшилася кількість інтерактивних кабінетів. У вчителів з’явилося більше інструментів для саморозвитку та самореалізації. Єдине, що залишається незмінним центром цього процесу, – це дитина, учень, студент! Так було, є і буде!»
У форумі взяли участь керівництво області, голови райдержадміністрацій, районних рад, об’єднаних територіальних громад області, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, органів управління освітою, голови профспілок працівників освіти і науки, керівники закладів освіти всіх типів і форм власності та інші категорії педагогічних працівників. 
Також під час роботи форуму було проведено 3 дискусійних панелі: найкращі управлінці, учителі та учні-двохсотбальники ділилися своїм досвідом та формулою успіху.
Найкращим педагогічним працівникам області вручено нагороди Міністерства освіти і науки України, подяки голови обласної державної адміністрації, почесні грамоти обласної державної адміністрації та відзнаки, почесні грамоти Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецького обласного комітету профспілки працівників освіти і науки.

Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь