Нюанси оформлення та оподаткування доходів найманого працівника для буковинських роботодавців

Дата: 13.07.2021 11:25
Кількість переглядів: 289

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що роботодавець, який наймає працівника на роботу, зобов’язаний виконати певні дії для його офіційного працевлаштування.

Зокрема, перш за все необхідно укласти з найманим працівником трудову угоду (контракт, договір) у письмовому вигляді, видати наказ чи розпорядження про прийняття працівника на роботу та повідомити про це територіальний орган Державної податкової служби за місцем обліку платника єдиного внеску.

Крім того, в обов’язковому порядку необхідно передбачити в трудовій угоді форму оплати праці, врахувавши при цьому, що заробітна плата не може бути меншою ніж мінімально встановлений розмір (в 2021 році цей показник становить – 6000 гривень).

При виплаті місячної заробітної плати роботодавець зобов’язаний з нарахованої зарплати утримати та перерахувати до бюджету: 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб, 1,5 відсотка військового збору, а також сплатити 22 відсотка єдиного соціального внеску.

Для прикладу:

При нарахуванні працівнику заробітної плати в розмірі 10000 гривень роботодавець має утримати з працівника ПДФО (18%) –1800 грн, військовий збір (1,5%) – 150 гривень та виплатити найманому працівнику – 8050 грн.

Крім того, роботодавець за найманого працівника має сплатити на нараховану заробітну плату єдиний внесок (22%), який становить 2200 гривень.

Чернівецька ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь